28 julij 2007

Canyon Mp3 predvajalnik CNR-MPV2G 2 GB

Zopet smo dobili paketič od Mimovrste =) in zopet smo poslikali. Tokrat je oče nabavil Canyon MP3 predvajalnik 2 GB kapacitete z možnostjo razširitve spomina z microSD karticami. Predvajalnik ima radio FM, mikrofon za snemanje glasu (diktafon), podpira snemanje FM postaj ter celo ogled .jpeg in .mtv datotek. No pa najprej odprimo paketek.



Dobro in lepo zapakiran paketek, kot vedno in kot mora biti.



No tukaj pa že vsebina paketa, mali CD (z gonilnikom za Win 98, pretvornikom v .MTV format ter kup navodil v različnih jezikih, tudi v slovenskem), tiskana osnovna večjezična navodila, opozorila da ne bi slučajno nove igračke vrgli v smeti in tako pripomogli k globalnemu segrevanju ter seveda predvajalnik s slušalkami in kablom USB. Naj tu omenim da je priloženi pretvornik v MTV format odličen in deluje kot mora, še inštalacija ni potrebna saj ga lahko zaženete kar s CD-ja.


Takole zgleda zadeva v roki. Koga bo mogoče motilo črno, svetleče ohišje na katerem se pozna vsaka dlakica in odtisi prstov.


Spodaj ima predvajalnik režo za microSD kartice ter standardni mini B USB priklop, kar je super.



Na njegovi levi strani pa najdemo stikalo HOLD, služi za zaklep, ter mikrofon (ter v tej luknjici tudi tipko za reset) in 3.5 mm priklop za slušalke, kar je tudi super, ker imajo nekateri tanjši predvajalniki 2.5 mm.



Pa še njegov hrbet.

No pa še bistvo opisa. Predvajalnik tudi v praksi dela odlično. FM radio lovi in dela zelo lepo, tudi snemanje FM postaj je kvalitetno. Iskanje postaj je hitro in brez nepotrebnih šumov in motenj. Do sedaj ni bilo nobenih problemov z MP3 datotekami različnih kodiranj in kvalitet. No pa še prikazani Vu meter je bolj realen in stolpci ne skačejo kar na pamet gor in dol.



Meniji so tudi odzivni in delujejo hitro, le ponekod so nelogični, za pomik gor/dol pritiskamo tipki levo/desno, vendar za ta denar ne moremo pričakovati kaj več. (Seveda te črte na fotografiji "vidi" le fotoaparat). Predvajalnik podpira tudi ogled fotografij jpeg in mtv filmov, seveda moramo za njihovo nalaganje imeti vklopljen MSC način povezovanja z USB-jem, da nam tako računalnik vidi predvajalnik kot disk (oziroma kot dva, če imamo še kartico). Drugače pa filmčki v polni resoluciji zaslona 160x128 delujejo odlično, tudi previjanje nazaj/naprej, kar je za nekatere "kitajske" predvajalnike za enako ceno znanstvena fantastika. Tudi fotografije se solidno odpirajo, seveda pa ni za pričakovati visoke kakovosti samega prikaza fotografije, čeprav je zaslon dokaj kvaliteten in dobro osvetljen. Žal nisem nikjer zasledil do kolikšne kapacitete podpira kartice, no z 1 GB microSD kartico je deloval brez težav. Predvajalnik ima tudi dve igri (kačo in premikanje škatel) ter podporo za E-knjige formata .txt, tako da imate na njem lahko tudi kaj zabeleženo. Seveda pa e-knjiga ne podpira šumnikov, vendar sta tako igri kot beležka uporabni in delujeta odlično.



Naj omenim da so za razliko od drugih podobnih predvajalnikov temu priložene kvalitetnejše slušalke, ki lepo (globoko) sedejo v uho. Tudi sam povezovalni kabel je mehak in dobre kakovosti.



Ker ima predvajalnik izhod za slušalke na njegovi levi strani, bi bil priključek lahko kotni, vendar je navaden ravni, kar je mogoče moteče za nošenje v žepu in hkrati nevarno za poškodbo izhoda predvajalnika.

Pa še neke vrste zaključek. Predvajalnik je definitivno vreden svojega denarja (nekaj pod 57 €), saj za ta denar definitivno dobimo največ. In kar je še najpomembnejše, vse oglaševane funkcije delujejo tako kot morajo in brez napak. V bistvu predvajalnik nima kakega večjega minusa.

P.S: Če ima kdo težave in se mu predvajalnik v nekem trenutku izklopi in se ne prižge niti s priklopom na USB, naj ga resetira s pritiskom na tipko reset skozi majhno luknjico, kjer je tudi mikrofon (najbolje s kako tanko leseno, plastično ali drugo mehkejšo palčko).

21 komentarjev:

Hannibal Lecter pravi ...

Na različnih straneh berem in gledam opise, skoraj sm že 100% v nakup tega mp3 predvajalnika. Edino kar me zanima je, koliko časa povprečno zdrži baterija, ter če ima kšno "power saving" funkcije, recimo da se da zaslon izklopit, ko ga ne potrebujem ipd.

Matej pravi ...

Da, seveda ima power saving. Lahko nastaviš na koliko minut se ugasne LCD in to. Baterija naj bi zdržala vsaj ene 15 ur, nimava pa ga še toliko časa, da bi to točno potrdila.

Hannibal Lecter pravi ...

Najlepša hvala, bil sem v dvomih, ampak zdej sm prepričan da se mi bo nakup sigurno splačal.

Anonimni pravi ...

Živjo!
Super opis, veliko koristnih informacij. Zanima me le še, kakšna je kvaliteta (predvajanje nizkih in visokih tonov) in jakost zvoka.
LP
vesna

Matej pravi ...

Predvsem je kvaliteta zvoka odvisna tudi od dobrih slušalk, vsekakor pa je za tak predvajalnik s kvalitenimi mp3-ji dobra. Seveda je pri dražjih predvajalnikih večja kvaliteta in razmerje signal/šum boljše.

Unknown pravi ...

s tvojim opisom sem se odločil za mp3 in imam problem ko mp3 prikljućim na računalnik ga zazna kot audio player in potem nanj nemorem shranjevati npr. word dokumentov zato me zanima ali imaš tudi ti tak problem in kaj mi svetuješ.

Hvala Jan

Matej pravi ...

V nastavitvah predvajalnika pod Setup najdeš USB mode nastavitev. Tam označi drugi način delovanja, torej MSC in predvajalnik ti bo zaznalo kot trdi disk, tako boš nanj lahko naložil kar boš hotel.

Anonimni pravi ...

Kakšno je napajanje? moraš kupovati baterije ali se napaja tako kot mobiteli?

Matej pravi ...

Mp3 predvajalnik se napaja preko Li-Ion akumulatorja, ki ga ima vgrajenega. Polniš ga preko USB priključka.

Anonimni pravi ...

Lep pozdrav! Kot prvo bi rad pohvalil odlično predstavitev tega izdelka. Sedaj pa me zanima ali lahko recimo medtem ko poslušam glasbo gledam recimo slike ali pa igram igre? Hvala za odgovor!

Matej pravi ...

Seveda če poslušaš glasbo poslušaš glasbo in ko gledaš slike gledaš slike. Ne podpira večopravilnosti. Prešvoh srček in programska oprema :)

Ghostangel pravi ...

Pozdrav!

Meni drži baterija 5-6 ur in to pri poslušanju mp3 datotek pri sorazmrno nizki glasnosti. Zanima me, kako driž pri vas, ostalih uporabnikih, ker sem bral, da bi naj držala precej dlje?...

Matej pravi ...

Če je vse OK, bi baterija morala zdržati več. Seveda je mogoče, da dva predvajalnika nista enaka po vzdržljivosti, poceni roba pač.

Anonimni pravi ...

LP

Super opis za tiste, ki se še odločamo za nakup take stvarce...
Mam pa vseeno nekaj vprašanj, predvsem kar se tiče baterije:
So sedaj že kaki "uradni" podatki, koliko vam zdrži baterija in
Ali je napajanje možno le preko USB-ja ali je priložen še kak adapter za 220?

Hvala za odgovore...

Žiga

Allesio pravi ...

Lp, mene pa zanima, kako kaj ta zadeva deluje kot diktafon. Kakovost in pa format posnetega ...

Matej pravi ...

Baterija zdrži v povprečju nekako 8 ur. Polni se ga preko USB-ja, lahko pa se dokupi tudi 230V adapter. Kvaliteta diktafona je za tako napravo zadovoljiva, kvaliteto snemanja pa lahko tudi nastavljaš.

Anonimni pravi ...

Problem tega predvajalnika je edino litijeva baterija, saj ima zivljenjsko dobo od 6 do najvec 18 mesecev, ne glede na to koliko jo uporabljas. Aja, pa nikoli ne smes dovoliti, da se izprazni do konca (npr. se sprazni in potem za en mesec pozabis nanj), saj je potem odpove, ampak glede na to, da nima spominskega efekta, lahko das polnit kadarkoli. Sam imam raje predvajalnik na AAA baterijo, saj potem nimas teh skrbi, pa se rezervno baterijo imas lahko vedno v zepu.

Anonimni pravi ...

Pozdravljen

Kupujem še en predvajalnik (imam že enega Sonya pa nima tega, kar želim), pa je problem v tem, da praktično v nobeni trgovini zadeve ni mogoče preiskusiti.

Zato me zanima, če ta predvajalnik:
- pri predvajanju komada (mp3) hkrati prikazuje čas predvajanja in celotno dolžino komada

- v primeru, da ugasnem predvajalnik sredi komada, ali ob naslednji vključitvi predvajalnika začne predvajati ta komad točno tam, kjer je prejšnjič končal ali gre ta isti komad od začetka

Vse ostale lastnosti mi niti niso toliko pomembne. Namreč, poslušam posnete radijske oddaje (na poti v službo, domov, v mesto), ki lahko trajajo po uro ali več. Zato mi je pomembno, da si zapomni pozicijo predvajanja ob vklopu.

LP
Starby

Matej pravi ...

Naj kar odgovorim na vprašanji. Predvajalnik prikazuje tako celoten čas komada kot tudi trenuten čas predvajanja določene skladbe. Pravtako je tudi odgovor na drugo vprašanje pritrdilen, predvajalnik ob ponovnem vklopu (po pritisku na play) nadaljuje predvajanje, kjer se je pred izključitvijo končalo. Posledično ti bo tudi za poslušanje posnetih oddaj prišel prav.

Unknown pravi ...

Lep opis, strinjam se 80%. Mislim, da si malce premalo kritičen...predvsem nisi omenil kvalitete zvoka in baterije. naj dopolnim: meni se zdi kvaliteta zvoka na nizki ravni (je tudi res, da sem navajen za vrhunski zvok (eden mojih "hobijev" :]) in mogoce zato opazim razliko). Kar se pa tiče baterije: ima neko povprečno moč, kakih 10ur že zdrži. Vendar ima eno večjo pomankljivost: če mp3 napolnimo in ga pustimo teden dni v predalu, se baterija izprazni!

Z ostalim se pa strinjam :)

Matej pravi ...

Če je zvok tvoj hobi, potem nimaš niti kaj gledati te "kitajske" predvajalnike, še Ipod je zate premalo kakovosten. Tudi baterija seveda ni vrhunska in ko predvajalnik ugasneš še vedno "kuri" nekaj elektrike, ker nima glavnega stikala, ampak samo Stand-by način. 10 ur pa se mi ne zdi niti tako malo, za tako majhen predvajalnik, seveda pa kot že omenjeno za tak cenen predvajalnik kaj več ne moremo niti pričakovati, bo potrebno poseči po kakšni dražji zadevi.