12 avgust 2008

Požar na pobočju Kovka

Včeraj okrog 16.00 je sokrajanka opazila dim na pobočju Kovka in tudi poklicala na OKC. Gasilci so se kmalu napotili na težko dostopno in strmo mesto požara.S tega širšega kota se malo bolje vidi mesto požara. Do večera so požar uspeli omejiti in na videz pogasiti.A že zjutraj se je s pobočja zopet kadilo in okrog 10 ure zjutraj je prišel na pomoč helikopter SV. Toda tudi po posredovanju helikopterja, je požar še vedno tlel, saj kot sem izvedel iz medijev gre za podrastni požar, kateri je zelo nepredvidljiv.
Okrog 15.30 se mu je pridružil še AS 532 AL Cougar in skupaj sta pričela z "zalivanjem" požara. Gašenje je trajalo kar dve uri in pol.Gasilci na skalah pomagajo usmerjati helikopter.


Okrog 17.30 sta z gašenjem oba zaključila, Cougar se je odpravil na letališče v Ajdovščino, kjer bo dotočil gorivo in tam najverjetneje tudi počakal do noči, če bo potrebno še kaj posredovati. In ja pobočje se imenuje Kovk in če moje zemljepisno znanje še kaj drži ne spadamo na Kras, dragi 24kurovci. In tudi Burja ne piha, gašenje otežuje kvečjemu močan JZ veter ne pa Burja.

S helikopterjem Bell so na večer še dodatno močili teren za dokončno pogasitev požara.


2 komentarjev: