22 december 2008

HTC Touch Pro must have aplikacije/programi

Prva testiranja HTC Touch Pro-ja so mimo in že lahko naredim svoj osebni seznam must have (obveznih) aplikacij/programov za WM 6.1 in vmesnik TouchFLO 3D. Za začetek pa pravijo (in jaz se strinjam), da je še pred vsem ostalim fajn prebrati navodila za uporabo in se z vsemi funkcijami seznaniti. Slovenska najdete na slovenski HTC strani.

- Kot prvo zadevo je potrebno obvezno omeniti Advanced Configuration aplikacijo. Odlična zadeva za tweakanje vseh najpomembnejših reči na telefonu, pa še brezplačna je. Na isti strani najdemo še Advanced Task Manager, ki bo komu tudi prišel prav ter aplikacijo TouchXperience, ki je sicer še v razvoju, vendar izgleda zelo obetavno.

- Mogoče je pri programih za prilagajanje nastavitev vredno omeniti še aplikaciji Diamond TF3D Config ter Diamond tweak, primarno sicer namenjeni HTC Touch Diamond modelu, vendar delujeta tudi s Pro verzijo.

- Naslednja obvezna zadeva je urejevalnik registra, eden tak je PHM Registry Editor.

- Sedaj ko smo se opremili z urejevalnikom registra, lahko pogledamo še nekaj ostalih tweakov in optimizacij ter drugih brskanj po registru -> tule.

- Da pa bodo nekatere aplikacije sploh delovale potrebujemo .NET Compact Framework 3.5

- Ko se izgubite v temi, je dobro imeti naloženo aplikacijo hTorch. Gre za programček, ki omogoča uporabo bliskavice namesto žepne svetilke. Imamo celo dve stopnji jakosti. Tako postane naš telefonček najdražja žepna svetilka, kar jih lahko najdemo ;).

- Tudi mobilni Total Commander je dobrodošel, saj je vgrajeni File Explorer (Raziskovalec), tako kot njegov sorodnik na PC Windows platformah, precej neuporaben.

- Ko se nam skupaj s telefonom zarola (zaradi česarkoli pač že) je uporabna stvar Gyrator, da prilagaja telefon našim rotacijam.

- Da zjutraj ne zaspimo potrebujemo dobro in lepo budilko.

- Boljši telefonski imenik za naše kontakte je iContact oz. PocketCM s SprintFLO temo.

- Za potrebe varnostnega kopiranja (Backup) predlagam PIM Backup.

- Lepa in funkcionalna tema za TF3D (Manilla)

- Obvezna stvar pri nastavitvah in ostalih klikanjih po telefonu je tudi My Mobile. Nadzor telefona preko računalnika. Res super zadeva.


Tukaj je še precej informacij ter dodatnih optimizacij ter še veliko drugih orodij, programov in optimizacij, ki bodo morda prišle prav Vam.


Če pa kljub omenjenim optimizacijam in tweakom nismo zadovoljni s samim delovanjem Pro-ja in njegovo odzivnostjo, bo potreba poseči po bolj drastičnih ukrepih. V tej skupini sem se znašel tudi sam. Zunaj je celo morje prilagojenih ROM verzij. Sam sem si izbral preizkušeno in precej priljubljeno RomeOS verzijo ROM-a za Touch Pro. Kmalu po HardSFL flashu in Radio nadgradnji na verzijo 1.02.25.28, ki je po anketi trenutno najboljša verzija, sem tudi sam flashal svojega PRO-ja na custom Rome OS. Sedaj, ko je vse mimo, in je razlika v delovanju kot noč in dan, se mi samo še smeje :D. Vse dodatne informacije in vodiče, tudi v slikah, najdete na Lievenvw's Weblog
in uradni strani ROMA. Večina stvari je enakih kot pri Touch Diamond modelu, vendar je potrebno paziti pri par datotekah. Vse kar potrebujemo vedeti piše v omenjenem vodiču, samo dobro ga prebrat, raje dvakrat kot enkrat slabo, in akcija. Seveda vse delate na lastno odgovornost in s tem izgubite tudi garancijo. Sicer pa je mogoča tudi povrnitev na original ROM in SFL verzijo za potrebe garancije ;)



Ko je bilo vse uspešno zaključeno, sem s širokim nasmehom pričakal rahlo predelan ROMeOS WM 6.1 logo.

Ker vem, da je veliko zgoraj napisanih reči slišati kot kitajščina za vsakogar, ki se s temi rečmi prvič srečuje, predlagam prebrskanje xda-developers foruma in tudi registracijo na njem, saj lahko le tako potegnemo k sebi programe in ostale datoteke s foruma.

0 komentarjev: