29 april 2012

1. rally novodobnih energij Ajdovščina 2012


V soboto smo v Ajdovščini videli 1. "rally" novodobnih energij, na katerem so sodelovala samo električna, hibridna in druga vozila z izpustom CO2 pod 115 g/km. Uradno sporočilo za javnost se je glasilo:

Po razgibani pokrajini območja zgornje Vipavske doline in Krasa, bomo organizirali rally regularnosti z okolju prijaznimi avtomobili, z omejitvijo izpusta CO2, pod 115 g/km. Po pravilih za rallyje regularnosti morajo tekmovalci prevoziti vnaprej določene odseke najbližje idealnemu času, ki ga organizator določi v skladu s cestno prometnimi predpisi. Etape bodo dolžinsko usklajene z dosegom električnih vozil.

Bilo je kar zanimivo, pričakoval sem mogoče le malo več vpogleda v drobovje električnih vozil. No, nekaj malega smo obiskovalci pod pokrov lahko pošpegali in dobili okvirno predstavo o posamezni tehnologiji. Ker so elektrika in električna vozila ter kolesa vedno bolj vroča tema, je lepo imeti tako priliko in si zadeve v živo ogledati. Spodaj je na voljo tudi nekaj fotografij ter posnetek spretnostne vožnje pred odhodom na etapo po Vipavski dolini. Več bo na voljo na uradni strani kluba AK Ajdovščina Motorsport, ko bo ta spet "online" ;).











2 komentarjev:

Denis Pirc pravi ...

g. Božič,

Sam sem sodeloval na reliju z Tazzarijem. Če imate kakšno sliko našega avta, ali pa če ste posneli tudi naš slalom, vas naprošam za slike ali filmček.
Lep pozdrav Denis Pirc

Matej pravi ...

Pošljite mi vaš email naslov in vam pošljem fotke in video.