02 junij 2014

Srečanje Ferrarijev treh dežel

Danes, 1.6.2014, se je odvijalo srečanje lastnikov Ferrarijev iz treh dežel (Italija, Avstrija in Slovenija). Ustavili so se najprej v Potočah, kasneje pa še v Vipavskem križu, kjer je potekala tudi kratka "dirka" na cesti do Vipavskega križa. Edini minus prireditve (z vidika obiskovalcev) je bila dolga zamuda prihoda Ferraristov v Vipavski križ, saj so iz Potoč (po kosilu) zamudili kar debelo uro glede na začrtan urnik. Kljub temu je "prireditev" v sončnem vremenu obiskalo kar precej ljudi, kateri smo s tem potrdili, da tovrstne prireditve vsekakor sodijo v naše kraje in da že močno pogrešamo kakšen domači rally. Spodaj si lahko ogledate tudi foto galerijo in krajši videoposnetek iz dogodka.

Uradno medijsko sporočilo se glasi:
V Vipavskem križu se je na srečanju zbralo 41 ferrarijev, katerih lastniki prihajajo iz treh držav. V Vipavski križ je prišlo okrog 30 Italijanov, deset Avstrijcev, s svojim ferrarijem pa je bil prisoten tudi domačin Robert Stopar.

Rad bi še poudaril, da je bila na dogodku prisotna tudi formula Lola F3000 Marjana Smrdelja in ne dirkalnik F1 Michaela Schumacherja iz leta 2006, kot to navajajo mediji.

0 komentarjev: