25 maj 2016

31. Fuchs rally Velenje 2016

Končno je prišel čas tudi za začetek prvega rallyja za slovensko državno prvenstvo letos, 31. Fuchs rally Velenje 2016. Po odpovedi mariborskega relija, se je začetek zavlekel proti koncu maja. Kot vsako leto smo videli odlično organizacijo in vzdušnje na samem reliju. Žal je bila štartna lista nekoliko okrnjena za kakšen zmogljivejši (S2000, R5,..) dirkalnik, a kljub temu je bilo na štartu 59 posadk. Reli je štel tudi za Hrvaško državno prvenstvo, Mitropa pokal ter za FIA Evropski pokal in je bil letos raztegnjen na dva dni (petek in sobota). Tako je tudi uradno še vedno največji slovenski rally. V petek so se izmenjevali sonce in oblaki z nekaj dežja (nevihtico), v soboto pa je bilo pravo poletno - reli vreme. Tudi letos smo se velenjskega relija udeležili oba dneva in prespali nekaj km iz Velenja v prijetnem gostišču Volk.

Zmaga je prepričljivo šla v roke hrvaški posadki Šebalj / Sabol v Mitsubishiju Lancerju EVO IX. Bila sta nepremagljiva za vse in reli dobila z več kot minuto in pol prednosti pred znancema slovenskih relijev, Hermannom Gassnerjem in Karin Thannhäuser v Mistubishi Lancerju EVO X R4. Tretje mesto na reliju sta po pribitku desetih sekund zasedla Madžara s hrvaško licenco, Krisztian Hideg in Istvan Kerek (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki sta se poleg Gassnerja in Thannhäuserjeve na sobotnem delu uspela prebiti pred najhitrejšo slovensko posadko Peljhan / Lazar. Vsi ostali rezultati.

Po kar petih letih se ponovno obeta rally v za nas domačih krajih, 6. rally Vipavska dolina. Ko je bil na sporedu zadnji rally pri nas, takrat še pod imenom 5. rally Primorje Ajdovščina, smo bili veliko bolj "zeleni". Vračajo se vse legendarne preizkušnje z Žabeljskimi rajdami na čelu. Upam, da se vidimo ! 

0 komentarjev: