16 september 2018

7. MAHLE rally Nova Gorica 2018

Za nami je že 7. rally Nova Gorica, ki se je v teh letih razvil v največji slovenski rally z vsako leto boljšo in kakovostnejšo udeležbo, čeprav roko na srce je bila kakovost dirkačev razreda R5 letos nekoliko slabša kot lani. Je pa bilo zato na štartu kar 9 R5 dirkalnikov in pa 14 dirkalnikov razreda R2, skupno preko 100 prijavljenih posadk. V lepem pozno poletnem vremenu in skoraj brez obljubljenega dežja, smo spremljali odličen dogodek tudi letos. Tokrat sta se malo prepletla tudi 2. Mahle ECO "rally" z električnimi vozili, ki so v petek odpeljal tudi isto HP Ravnica, kot pravi dirkalniki. Dodatna vrednost je bil tudi helikopter v petek, ki je spominjal na vzdušje dirke WRC. 

Zmaga je po napaki posadke Turk - Kacin v Peugeotu 208 R5 T16 na eni od sobotnih HP, spet šla v roke tuji posadki, letos je to bila češka posadka Bisaha - Tesinsky v Ford Fiesti R5. Vsi ostali rezultati.

17 avgust 2018

17. GHD Lučine 2018

Minuli vikend je v Lučinah, natančneje na cesti od Todraža do Lučin, potekala že 17. gorsko-hitrostna dirka. Letos v precej toplotno znosnejšem vremenu, čeprav je oba dni na popoldan kar pošteno zakuhalo. Letos nekoliko manjša udeležba dirkačev, a zato nič manj pestra po kakovosti. Na srečo vseh je dirka potekala brez daljših in pogostih prekinitev, tako v soboto kot tudi v nedeljo, ko je šlo zares. V odličnih toplih pogojih smo tudi dočakali nov "magični" rekord proge, ki je padel pod 2 minuti, točno na 1:59:39. Postavil ga je kdo drug kot Italijan Federico Liber v Gloriji G8P Evo.

Odlične vožnje sta prikazala tudi Vladimir Stankovič kot najhitrejši Slovenec v formuli ter Milan Bubnič s svojo zverjo, Lancijo Delto, ki je tudi zmagal generalno v SLO državnem prvenstvu. Celotni rezultati pa so dostopni tukaj. Že konec meseca pa se obeta GHD Ilirska Bistrica, ter seveda nadaljevanje rally sezone z največjim slovenskim relijem, rally Nova Gorica.

03 julij 2018

5. rally Železniki 2018

Peta ponovitev gorenjskega relija, ki se je v teh letih že dodobra utrdil v slovenskem prvenstvu in vsako leto tudi malo zraste, rally Železniki. Trud se pozna tudi na udeležbi tujih posadk. Reli se je začel že v petek z 2x Dražgoše sprint v hrib, midva sva ga obiskala v soboto, in sicer HP Davča ter HP Dražgoše. Kljub napovedi neviht smo dve kratki plohici videli le med daljšim servisnim postankom in kosilom ter na koncu pred ciljno rampo. Že na prvi sobotni HP Davča smo videli nekaj odstopov, k sreči samo tehnične narave. "Najbolj je bilo škoda" Slovaške posadke Majerčak / Kušnier v Ford Fiesti R5 (okvara menjalnika, odstop v videoposnetku), ki bi v nadaljevanju verjetno bila resnejša konkurenca slovenski posadki Turk / Kacin v Peugeotu 208 R5 T16, ki je vodila celoten reli in na koncu zmagala 50,4s pred drugo uvrščenima De Cecco / Campeis v Hyundaiu i20 R5. Skupno tretja sta bila povratnika po reliju v Vipavski dolini, italijanska posadka Nucita / Vozzo v atraktivnem Fiat Abarth 124 na zadnji pogon ! Zanimiv boj sta uprizorila tudi posadki v diviziji 1, Štucin / Maver v Škodi Feliciji Kit Car ter Logar / Štrovs v MG ZR 105. Slednja domača posadka (s strani voznika) je na koncu tudi slavila. Vse ostale rezultate pa najdete pri organizatorju in časomerilcu, OmikronPlus-u.

Naslednja postaja za slovensko DP je rally Nova Gorica septembra, ki bo po vseh obetih tudi letos najbolj pričakovan rally v Sloveniji. Se vidimo !