01 oktober 2019

8. MAHLE rally Nova Gorica 2019

Največji slovenski rally, 8. MAHLE rally Nova Gorica, je letos potekal 20. in 21. septembra, vzporedno tudi že 3. ECO rally električnih vozil. Tudi letos pestra zasedba na štartni listi, ponovno sta se vrnila Gryazin - Fedorov, tokrat v VW Polu R5 GTI. Po dveh letih sta se spet vrnila po pršut, ker ima ga je zmanjkalo. Vsaj tako je Gryazin pisal na FB. Letos sta seveda po odlični predstavi, bila sta razumljivo krepko pred vsemi tekmeci, pobrala kar dva pršuta (skupna zmaga in zmaga na Power Stagu). Kljub temu ju je posadka Avbelj - Andrejka na prvi HP Banjšice premagala in s tem nakazala, kako odlična posadka sta in to že po le nekaj odpeljanih relijih v Škodi Fabiji R5. Vsi ostali rezulati pa pri OmikronPlus. Žal smo že v petek na najdaljši HP Lig videli dve hujši nesreči madžarskih posadk. Na koncu se je za vse še kar dobro izteklo, razen za en dirkalnik, ki je postal totalka. Novost je bil tudi petkov večerni SS po centru Nove Gorice, ki pa ni prinesel neke hude novosti, saj je prekratek in premalo atraktiven. Se je pa ob njem zbralo ogromno ljudi, kar je bil tudi namen. Kot že nekaj let, pogrešamo kakšno novo traso HP, ki jih v okolici ne manjka, je pa najbrž problem drugje. 


15 september 2019

Air Power 2019

Po 3 letih smo ponovno dočakali največji letalski meeting v regiji, AirPower 19 v avstrijskem Zeltwegu. Žal je oba dneva (tako v petek kot soboto) nekoliko pokvarilo deževno vreme, sploh v soboto je večji del dneva bilo oblačno z rosenjem in dežjem, le proti koncu se je pokazalo nekaj sonca. Posledično smo videli okrnjen program, odpadle so skoraj vse skupine. Kljub temu pa smo še vedno videli kar pester show program, ki pa je imel večje pavze med nastopajočimi kot leta 2016, na AirPower16. Prireditev sem izkoristil tudi za testiranje nove opreme, objektiva 70-200 in telekonverterja 2x. Zaradi slabe svetlobe, megle in tudi dežja pravih rezultatov še nisem dobil. Kar pa je nastalo je vidno v nekaj spodnjih fotografijah ter v krajšem videoposnetku. Se že veselim jubilejnega srečanja v Rivoltu 2020, na obletnici Frecce Tri Colori kjer upam, da nas bo pričakalo lepše vreme.
18 avgust 2019

18. GHD Lučine 2019

Gorsko-hitrostna dirka v Lučinah je letos dočakala svojo polnoletnost, kar se je pokazalo tudi na prijavni listi. Tudi kasneje na štartu smo videli preko 120 dirkalnikov. V soboto sicer v precej soparnem, vročem poletnem dnevu, zato pa je bilo vsaj v nedeljo dopoldne v času dirke prijetno oblačno in se je sonce pokazalo šele proti popoldnevu. Že na treningu smo videli popravljen rekord proge, tokrat v izvedbi Francoza Sebastiena Petit-a z Normo M20FC. Čas je nato v nedeljo še popravil za kar dve sekundi in tako je nov čas 1:56:436. Posledično je v nedeljsko napako in izlet v ograjo "prisilil" tudi dosedanjega rekorderja in "kralja" Lučin italijana Federica Liberja. Ta je tako žal odstopil že v prvi vožnji. Med Slovenci je skupno zmago prvič slavil Janko Čebron v Mitsubishiju EVO 9, seveda ob odsotnosti glavnega favorita, Milana Bubniča.

Kar se tiče naše udeležbe letos v Lučinah je bila ta nekoliko krajša, malce je na to vplivalo tudi vroče vreme in druge zadeve. Kljub temu pa je spodaj na voljo fotogalerija in krajši video povzetek dogajanja. 

Se vidimo na naslednji dirki !