25 september 2023

11. MAHLE rally Nova Gorica 2023

Največji slovenski rally tudi letos ni razočaral. Madžarska posadka Martin Lazslo (Škoda fabia rally2) je zmagal na reliju v Novi Gorici, za državno prvenstvo Slovenije pa zmaga za Marka Grossija in Taro Berlot (Hyundai i20 rally2). Posadka Turk - Kacin je morala žal odstopiti. Precej spremenljivo vreme z nevihtami med SS v Novi Gorici in bojem med dežjem in soncem v sobotnem delu. Letos še pestra zasedba posadk Rally Star iz tujine. Rezultati. 




FOTOGRAFIJE






13 julij 2023

GHD Podnanos 2023

2. GHD Podnanos 2023 je bila na sporedu že manj kot leto dni po prvi, in sicer 7-9.7.2023. Treningi in sama dirka je potekala v zelo vročem vremenu, ki bi lahko bilo glede na lansko izkušnjo še hujše.

 Termin za naše kraje nekako ni najbolj primeren. To se mi zdi, da se je poznalo tudi na številu gledalcev, ki jih je bilo manj kot lani. Po podatkih organizatorja sicer okrog 5000, ne vem kje so jih toliko našteli. Vzrok verjetno dopusti, vročina, malo tudi vstopnina. Drugače odlična dirka, na najboljši progi brez šikan v Sloveniji ali širše. Je pa letos padlo tudi nekaj madežev na samo organizacijo. Kar se tiče press akreditacij katastrofa, dali nam niso niti trakcev, da bi se lahko na vstopnih točkah identificirali. Že v soboto nas niso pustilo do press-a v centru Podnanosa in težili s plačilom. Veliko novinarjev in fotografov je to tudi storilo. Očitno smo organizatorju odveč? Drugi minus je bil prestavitev začetka prve dirke v nedeljo za pol ure prej. Na plakatih in povsod pa se je oglaševalo pol ure pozneje? Kar nekaj ljudi je zato obstalo ob progi, saj so računali, da imajo še pol ure časa. Letos avtobusov med pavzami ni bilo, so pa požrtvovalni organizatorji uredili peš pot preko celotne proge. Kljub temu malček grenkega priokusa ostaja. Vsekakor upam, da se drugo leto spet vidimo in se bodo napake letošnje izvedbe odpravile. 

Videli smo nov rekord proge Mateja Grudnika z brutalnim Cliom E1 in zmago za pičlih devet tisočink sekunde v korist Federica Liberja v GB08 F Mistral. Celotni rezultati.


FOTOGRAFIJE










07 julij 2023

10. rally Železniki 2023

Minuli vikend se je odvijal jubilejni 10. rally Železniki. Naj omenim, da se relija udeležujemo že od začetkov, torej bili smo prisotni že na 1. Sprint reliju 2014. Letošnji termin v začetku julija je bil odličen, tudi vremensko. Solidna štartna lista z avstrijsko posadko Wagner - Winter v zadnji evoluciji Škode Fabije Rally 2 je bila le še češnja na torti. Videli smo nekaj odstopom ,med njimi tudi nekoliko hijši izlet iz progra v grapo posadke Glasenčnik - Pistotnik v Peugeotu 208 Rally 4, ki se je na srečoi končal brez večjih posledic za posadko. Zadevo si lahko ogledate tudi v spodnjem videu. Nekaj več povzetkov iz relija pa v Siolovem članku Gregorja Pavšiča. Celotni rezultati pa pri organizatorju, OmikronPlus iz Železnikov.

Že ta konec tedna pa 2. izvedba gorske dirke preko Rebernic, 2. GHD Podnanos.