18 avgust 2019

18. GHD Lučine 2019

Gorsko-hitrostna dirka v Lučinah je letos dočakala svojo polnoletnost, kar se je pokazalo tudi na prijavni listi. Tudi kasneje na štartu smo videli preko 120 dirkalnikov. V soboto sicer v precej soparnem, vročem poletnem dnevu, zato pa je bilo vsaj v nedeljo dopoldne v času dirke prijetno oblačno in se je sonce pokazalo šele proti popoldnevu. Že na treningu smo videli popravljen rekord proge, tokrat v izvedbi Francoza Sebastiena Petit-a z Normo M20FC. Čas je nato v nedeljo še popravil za kar dve sekundi in tako je nov čas 1:56:436. Posledično je v nedeljsko napako in izlet v ograjo "prisilil" tudi dosedanjega rekorderja in "kralja" Lučin italijana Federica Liberja. Ta je tako žal odstopil že v prvi vožnji. Med Slovenci je skupno zmago prvič slavil Janko Čebron v Mitsubishiju EVO 9, seveda ob odsotnosti glavnega favorita, Milana Bubniča.

Kar se tiče naše udeležbe letos v Lučinah je bila ta nekoliko krajša, malce je na to vplivalo tudi vroče vreme in druge zadeve. Kljub temu pa je spodaj na voljo fotogalerija in krajši video povzetek dogajanja. 

Se vidimo na naslednji dirki !
06 julij 2019

6. rally Železniki 2019

Po relativno svežem jutru (za naše Vipavske razmere), se je pričel lep, topel dan, kot nalašč za 6. izvedbo Gorenjskega relija, rally Železniki. Začelo se je sicer že v petek, z 2x sprint Dražgoše. Glavni del pa se je odvijal v soboto 29.6 na HP Davča, Podlonk, Petrovo Brdo in Dražgoše. Zanimiva zasedba 6 R5 dirkalnikov in skupno 66 posadk na štartu. Žal je dopoldanski del z Davčo in Podlonkom terjal kar nekaj odstopov, skupno 15. Večinoma v najšibkejšem razredu in med Yugoti.

Čez celoten dan smo spremljali odlično borbo med posadko Avbelj - Andrejka v Škodi Fabiji R5 in Turk - Kacin v Hyundaiu i20 R5. Turka bi napaka na Dražgošah lahko hitro stala zmage, če ne celo kaj več. A nekaj sreče in uspešno sta zaključila z 9 sekundo prednostjo na prvem mestu in slavila novo zmago (pred tem je bila prednost skoraj pol minute). S svojimi vožnjami sta deklasirala vse ostale R5 tuje tekmece. Kompletni rezultati so na voljo pri organizatorju, časomerilcih OmikronPlus. 

Sledi nekaj poletnega premora, potem pa nadaljujemo. Za začetek že z GHD Lučine !


05 junij 2019

34. AMTK rally Velenje 2019

Tudi letos smo se udeležili relija v Velenju oba dneva. Dogajanje se je pričelo že v petek zgodaj popoldne in nadaljevalo v soboto v lepem, toplem vremenu. Letos tudi bogatejša štartna lista na več ali manj že poznanih "brzincih". Največje presenečenje, po tihem sicer pričakovano, je pripravila posadka Boštjan Avbelj s sovoznikom Damijanom Andrejko v Škodi Fabiji R5, ki je praktično prvič sedela v tem dirkalniku in slavila skupno zmago pred posadko Turk / Kacin v Hyundaiu i20 R5. Razlika je bila že očitna laično videno ob progah na posameznih ovinkih. Vsi rezulati so kot vedno na voljo pri naših časomerilcih. Kot vedno več v foto in video materialu spodaj.