05 februar 2009

Garmin nuvi 265W - cestna navigacija

Tokrat sem sproval cestno navigacijo Garmin Nuvi 265W, W za wide - široki zaslon, formata 16:9.


Škatlone



Ob odprtju nas takoj na vrhu (ker so posebej dodana) pričakajo slovenska navodila.



Pod njimi pa enota.


Naprava ima vgrajeno tudi Bluetooth povezavo ter mikrofon (na desni strani) za prostoročno telefoniranje. Žal pa nima 3.5 mm konektorja za priklop na avtoradio.



Na levi strani reža za SD kartico. Preverjeno deluje tudi z 8 GB SDHC kartico. Verjetno bi sprejel tudi 16 GB. Poleg tega ima 2 GB notranjega spomina, kar je v bistvu že dovolj za zemljevide cele Evrope.



Zadnja stran z zvočnikom ter, po mojem mnenju, ne preveč posrečena lokacija mini USB konektorja za napajanje in povezavo z računalnikom. Boljša lokacija bi bila na desni ali spodnji strani, tako kot je to pri drugih modelih, recimo nuvi 770.


Spodnja stran z režo za pritrditev na avto nosilec s prisesko (priložen).



No pa končno poglejmo še preostalo vsebino kompleta, ki je "nametana" pod napravo v škatli.



Gremo lepo od leve k desni. 12/24V avto polnilec s kotnim mini USB priklopom. Pri tem modelu se je Garmin končno odpovedal njihovemu tipskemu konektorju, zato lahko napravo polnimo preko avtopolnilca tudi med delovanjem. Po podatkih zdrži baterija 4 h navigacije. Malo bolj desno je priložen vakuumski nosilec ter nosilec (cradle) za napravo. Dobimo tudi samolepilno krožno podlago za pritrditev na druge materiale, poleg stekla. Priložen je tudi mini USB kabel za povezavo z računalom in cel kup hitrih navodil v različnih jezikih (tudi slovenskem).



Zaslon z diagonalo 10,9 cm, formata 16:9 in resolucijo 480x272. Ta dva podatka sta bistvena razlika od njegovega brata nuvi 265. Odzivnost zaslona preko dotikov je enaka oz. podobna kot pri ostalih nuvijih.



Standardni Garminov začetni meni. Rahlo je spremenjen uporabniški vmesnik med navigacijo. Na tem modelu je v zgornjem levem kotu večja puščica in levo od nje metri do naslednjega zavoja. V spodnjem predelu imamo na levi hitrost in na desni čas prihoda. Še najbolj očitna razlika pa je ta, da je nuvi 265W hitrejši kot nuvi 770, pa tudi signal satelitov prej najde (tehnologija Hot Fix). Gre pač za novejši model, ki je že bolj dodelan.



Garmin nuvi 770 vs. Garmin nuvi 265W -> meni med navigacijo. Na obeh je naložena zadnja verzija programske opreme za posamezen model.


0 komentarjev: