23 avgust 2008

2. Rally Primorje Ajdovščina (SS Ajdovščina in HP Col)

Danes ob 18.45 se je v Ajdovščini začel 2. rally Primorje Ajdovščina. Ker je že pozna ura bom kratek. Odlična organizacija, popravljene manjše lanske napake in zapleti, še dodatno obogaten program ter odlična predstava prvih 49 posadk. SS ima le eno žal veliko lepotno napako. Približno na sredini se je nad Ajdovščino razbesnelo močno neurje z nalivom in preizkušnja je bila prekinjena in spremenjena v etapo ter tako zaključena. Res škoda, saj nas je češnja na torti šele čakala z nastopom najboljših posadk. A tako pač je. Spodaj je povezava do fotografij iz SS Ajdovščina (nekaj fotografij je tudi s tehničnega pregleda) in HP Col (2, 5, 8). Na voljo sta tudi oba posnetka hitrostnih preizkušenj.


HP Col (spust Vrhpolje) je v vseh treh izvedbah potekala brezhibno in brez zapletov, nesreč ter odstopov. Vreme je v nedeljo zdržalo in po jutranji močni Burji in oblačnosti, čez dan ponudilo tople sončne žarke, pa tudi Burja je oslabela. Videli smo nekaj atraktivnih voženj, večinoma pa so posadke po čez noč izpranem asfaltu brezhibno vozile do cilja.



Galerija HP Col (Vrhpolje) HP2, HP5, HP8


V akciji

Posnetek SS Ajdovščina:



Posnetek HP Col (spust Vrhpolje):




Če potegnem črto gre tudi tokrat ena velika pohvala organizatorju in vsem sponzorjem, saj jim je letos uspelo pripraviti še boljšo prireditev kot lani. Se vidimo drugo leto, upam da ob lepšem vremenu v soboto.

0 komentarjev: