21 junij 2009

Bitka pri Mrzli reki - spektakel v Vipavski dolini

V sredo 24.6.2009 se nam pod Zemonom obeta pravi rimski spektakel. Domače društvo Teodozij iz Vrhpolja pri Vipavi namreč pripravlja gledališki spektakel na prostem "394", skupaj s spremljevalnimi aktivnostimi (tekmovanje lokostrelcev, boj gladiatorejv, dirka rimskih kvadrig,...). Kar je pa mogoče najpomembneje, celotna prireditev bo na voljo za ogled brezplačno ! Prireditev je bila sicer napovedana za to soboto, vendar so jo prestavili na sredo, zaradi slabega vremena. Spodaj si lahko za pokušino ogledate posnetek vaje gladiatorjev ter fotografije z vaj.








FOTOGRAFIJE PRIPRAV NA BITKO




Vabljeni v Vipavsko dolino. Vse dodatne informacije na spletni strani društva Teodozij.

SPEKTAKEL BO !

4 komentarjev:

Unknown pravi ...

Zdravo!
Hvala za tolče objavo - sem res vesela, da se o tem kaj sliši. Z našega razreda (klasična gimnazija) nas pride kar nekaj in smo res navdušeni, da bomo vsaj nek približek smovi videli v živo.
Mislim da bo kar fajn... Samo še vprašanje; se kaj ve, kako je z vremenom v sredo? V primeru dežja odpade?

Matej pravi ...

Živjo

Se mora čim več slišati, ko pa je v celotno zadevo vloženo toliko truda in časa ;) Žal so tudi obeti za sredo bolj slabi, vendar dežja naj ne bi bilo. Upam na najboljše. Žal informacij, kaj bo v primeru dežja, nimam. Lahko pa pišeš organizatorju na info@teodozij.si in ti iz prve roke povedo kaj in kako je planirano.

valter pravi ...

včeraj je blo fantastično
si kej slikal?

Matej pravi ...

Nekaj sva poslikala iz tribune, posnetek pa prav tako še sledi. Upam da bodo "uradni" fotografi še kaj objavili na uradni strani ali kje drugje.

http://bozic17.blogspot.com/2009/06/bitka-pri-mrzli-reki-2462009-spektakel.html