04 februar 2010

Računalnik Medion Akoya E4360 D

Tokrat sem imel priliko pobliže pogledati najnovejši Hoferjev računalnik, model E4360 D z naslednjimi podatki:


Ker veljajo tudi za tega Medinočka enaka dejstva, kot za že predstavljeno Medion Akoyo P4340D, bom izpostavil le spremembe oz. novosti. Naj fotografije govorijo same zase.


Vsebina kompleta: 32 bitna in 64 bitna Windows 7 Home Premium obnovitvena diska, 230V kabel, navodila za uporabo (pomoč pri priklopih kableraja v obliki fotografij), garancijski list, USB miška, Microsoft Works 8.5 ter nekaj ostalih (bundled) programčkov.Priložena je tudi PS2 tipkovnica v črni barvi z nekaj multimedijskimi tipkami.Na vrhu ohišja se nahaja klasično ležišče za Medionove trde diske, novost je standardni mini USB kabel, ki ga lahko za 10 cm potegnemo iz ohišja (nahaja se na desni strani fotografije).Naslednja sprememba je na drugi strani nameščena osnovna plošča ter pokončna postavitev trdega diska. O komponentah v nadaljevanju.


Prva izmed njih naj bo PCI-e grafična kartica. Gre za Nvidia GeForce GT 330 z 768 MB rama.


Rami so 2x 2GB DDR3 Samsung 1066MHz


Še najbolj sem bil presenečen pri napajlniku. 350 wattkov FSP Group ? in največ prostora v njem zaseda ventilator :). OK, vse kaže na majhno porabo celotne zadeve, kar tudi ni slabo.


Trdi disk to samo potrjuje. Gre za Caviar Green serijo WD SATA2 trdega diska kapacitete 1 TB (1000 GB) z 64 MB predpomnilnika.

Za matično lahko spet rečem da je zelena in da zanjo celo Everest napiše "Unknown". Prav, pa naj bo neznana.Ohišje se po novem tudi na zgornjem robu sveti v soju modrih kitajskih ledk ;). Pred njimi se nahajata še FireWire in USB piklop ter priklopa za mikrofon in slušalke.

No, za konec še cena. 499 €


4 komentarjev: