30 september 2012

1. pozivni rally Nova Gorica

Včeraj, 29.9.2012, smo na Banjšicah (planota nad Novo Gorico) po predolgem času spet spremljali rally, in sicer 1. pozivni rally Nova Gorica. Ta seveda ni štel za državno prvenstvo, ni pa bil zato nič manj zanimiv. Še celo več, rally-ja se je udeležil tudi Claudio de Cecco s Ford Focusom WRC, letnik 2008, kar mislim, da je prva udeležba dirkalnika WRC na naših tleh. Na Banjšicah je (skoraj) z lahkoto osvojil svojo 70. zmago. Skupno se je rally-ja udeležilo 58 posadk, pretežno iz Italije in Slovenije, pa tudi Avstrije. Po mojem mnenju je rally presegel pričakovanja, pa tudi iz organizacijskega vidika je bil izpeljan brezhibno. Sploh bližina boksov trasi HP je bila odlična ideja, saj običajno nimamo možnosti spremljanja dogajanja v njih med samo dirko. Tudi vreme je, z izjemo nekaj rosenja in rahlega dežja na zadnji 4. HP, zdržalo. Zato bom tudi tukaj javno pohvalil organizatorje in upam, da se drugo leto spet vidimo.










In pa seveda še video dogajanja na vseh 4. ponovitvah hitrostne preizkušnje:



2 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Hvala lepa za pohvale v imenu organizatorja, se pa vidimo 21. septembra 2013 na 2. Rally-u Nova Gorica. Vabljeni v čim večjem številu

Matej pravi ...

Hvala in vsekakor se vidmo. Če že ne drugače, bomo zelo zaželjeno prireditev v teh koncih podprli s fotografijami in videom ter reklamo ;)