26 april 2018

8. rally Vipavska dolina 2018

Tudi letos smo dočakali rally na najlepši lokaciji v državi in širše, 8. rally Vipavska dolina. Pestrejša udeležba, 71 posadk na startu, je obetala še zanimivejše dogajanje kot lani. Tradicionalno se je vse skupaj začelo že v petek s superspecialom po ulicah centra Ajdovščine. V odličnem, poletno toplem vremenu, se je zbralo ogromno ljudi, tako da je bila proga dobesedno ograjena z ljudmi. 

Nič drugače ni bilo naslednji dan na že vsem znanih HP-jih Predmeja (letos drugič), Bela, Erzelj in seveda legendarne Žablje. Na vseh atraktivnih točkah je bil obisk veliko večji, kot prejšnja leta. Reli je minil brez nepotrebnih zapletov, slabše se je končalo le za posadko Premrl / Ošlaj, ki sta dirkalnik razbila na planinskih ležečih policajih ter za posadko Širok / Simčič, katerima je njun Peugeot 306 zagorel na vrhpoljskih "rajdah", več je razvidno v spodnjem posnetku. 

Skupna zmaga je po prebiti gumi De Ceccota šla slovenski posadki Turk / Kacin v Peugeotu 208 T16 R5. Zelo blizu je bila tudi italijanska posadka Nucita / Vozzo v Fiatu 124 Abarth s pogonom na zadnja kolesa, ki se je uvrstila skupno kar na tretje mesto. Pilot je pač pilot. Odlično skupno 14. mesto in zmago v diviziji 1 je zasedla domača posadka in organizotor dirke Martin Štucin ter sovoznik Gregor Maver v Škodi Feliciji Kit Car. Komplet rezultati.

Kot vsakič je spodaj na voljo nekoliko bogatejša fotoreportaža in tudi daljši video povzetek iz vseh HP-jev in tudi superspeciala. Glede na mnenje okoliških prebivalcev, je organizacija vsakič boljša in kar mi je najbolj všeč je to, da nekih večjih pripomb ni bilo slišati. Med drugim tudi zato, ker se ob takih dogodkih obrne kar nekaj denarja... In tako dobro organiziranih dogodkov si vsi skupaj lahko samo še želimo, saj organiziranje takega dogodka ni mačji kašelj. Zato še enkrat pohvala vsem vpletenim. Državno prvenstvo se nadaljuje z relijem v Velenju, konec maja.





















0 komentarjev: