08 maj 2018

27. rally Opatija 2018

Minuli vikend je potekal že 27. rally Opatija, ki smo se ga udeležili samo v soboto in sicer na HP Boljun ter HP Učka. Potekale so 3 različne HP, ki so se 3x ponovile. Za gledalce ne najbolj ugoden razpored, saj so zaradi zaporednih preizkušenj težji dostopi in daljše vmesne pavze zaradi vožnje dirkalnikov v Opatijo na servis. Tudi na splošno je rally bolj sprinterskega tipa. V petek je bil še Shakedown in dvakrat HP Breza. Vreme nam je služilo, razen nekaj jutranjih kapelj, drugače je bilo suho. Še vedno se občasno čuti tista hrvaška "zmedenost" organizacije, ko po odpeljanih 2 predvozilih (A1 in A2) še vedno v kontra smer pride avtovleka itd. Vendar se stanje iz leta v leto izboljšuje in pravijo, da bodo 2020 imeli WRC. Upam da res.

Relija se je udeležilo tudi nekaj slovenskih posadk in tudi skupna zmaga je po celodnevnem boju za sekunde šla slovenski posadki v Peugeotu 208 T16 R5 (Turk - Kacin) pred domačo posadko v Škodi Fabiji R5 (Prodan - Raštegorac). Tudi v razredu R2 je po odličnih vožnjah zmagala slovenska posadka Humar - Cevc v Peugeotu 208 R2. Vsi rezultati.

Premierno smo videli tudi nastop posadke Peljhan - Verbič v novem VW Polu RN4, ki temelji na Mitsubishi Lancerju in je bil napovedan že za rally Vipavska dolina. Polotu še občutno manjka korajže (imela sta tudi nekaj tehničnih težav) zato upam, da bo že v Velenju veliko bolje.

Kot vedno na voljo foto in video povzetek dogajanja iz HP Boljun in HP Učka.












0 komentarjev: