28 julij 2007

Canyon Mp3 predvajalnik CNR-MPV2G 2 GB

Zopet smo dobili paketič od Mimovrste =) in zopet smo poslikali. Tokrat je oče nabavil Canyon MP3 predvajalnik 2 GB kapacitete z možnostjo razširitve spomina z microSD karticami. Predvajalnik ima radio FM, mikrofon za snemanje glasu (diktafon), podpira snemanje FM postaj ter celo ogled .jpeg in .mtv datotek. No pa najprej odprimo paketek.Dobro in lepo zapakiran paketek, kot vedno in kot mora biti.No tukaj pa že vsebina paketa, mali CD (z gonilnikom za Win 98, pretvornikom v .MTV format ter kup navodil v različnih jezikih, tudi v slovenskem), tiskana osnovna večjezična navodila, opozorila da ne bi slučajno nove igračke vrgli v smeti in tako pripomogli k globalnemu segrevanju ter seveda predvajalnik s slušalkami in kablom USB. Naj tu omenim da je priloženi pretvornik v MTV format odličen in deluje kot mora, še inštalacija ni potrebna saj ga lahko zaženete kar s CD-ja.


Takole zgleda zadeva v roki. Koga bo mogoče motilo črno, svetleče ohišje na katerem se pozna vsaka dlakica in odtisi prstov.


Spodaj ima predvajalnik režo za microSD kartice ter standardni mini B USB priklop, kar je super.Na njegovi levi strani pa najdemo stikalo HOLD, služi za zaklep, ter mikrofon (ter v tej luknjici tudi tipko za reset) in 3.5 mm priklop za slušalke, kar je tudi super, ker imajo nekateri tanjši predvajalniki 2.5 mm.Pa še njegov hrbet.

No pa še bistvo opisa. Predvajalnik tudi v praksi dela odlično. FM radio lovi in dela zelo lepo, tudi snemanje FM postaj je kvalitetno. Iskanje postaj je hitro in brez nepotrebnih šumov in motenj. Do sedaj ni bilo nobenih problemov z MP3 datotekami različnih kodiranj in kvalitet. No pa še prikazani Vu meter je bolj realen in stolpci ne skačejo kar na pamet gor in dol.Meniji so tudi odzivni in delujejo hitro, le ponekod so nelogični, za pomik gor/dol pritiskamo tipki levo/desno, vendar za ta denar ne moremo pričakovati kaj več. (Seveda te črte na fotografiji "vidi" le fotoaparat). Predvajalnik podpira tudi ogled fotografij jpeg in mtv filmov, seveda moramo za njihovo nalaganje imeti vklopljen MSC način povezovanja z USB-jem, da nam tako računalnik vidi predvajalnik kot disk (oziroma kot dva, če imamo še kartico). Drugače pa filmčki v polni resoluciji zaslona 160x128 delujejo odlično, tudi previjanje nazaj/naprej, kar je za nekatere "kitajske" predvajalnike za enako ceno znanstvena fantastika. Tudi fotografije se solidno odpirajo, seveda pa ni za pričakovati visoke kakovosti samega prikaza fotografije, čeprav je zaslon dokaj kvaliteten in dobro osvetljen. Žal nisem nikjer zasledil do kolikšne kapacitete podpira kartice, no z 1 GB microSD kartico je deloval brez težav. Predvajalnik ima tudi dve igri (kačo in premikanje škatel) ter podporo za E-knjige formata .txt, tako da imate na njem lahko tudi kaj zabeleženo. Seveda pa e-knjiga ne podpira šumnikov, vendar sta tako igri kot beležka uporabni in delujeta odlično.Naj omenim da so za razliko od drugih podobnih predvajalnikov temu priložene kvalitetnejše slušalke, ki lepo (globoko) sedejo v uho. Tudi sam povezovalni kabel je mehak in dobre kakovosti.Ker ima predvajalnik izhod za slušalke na njegovi levi strani, bi bil priključek lahko kotni, vendar je navaden ravni, kar je mogoče moteče za nošenje v žepu in hkrati nevarno za poškodbo izhoda predvajalnika.

Pa še neke vrste zaključek. Predvajalnik je definitivno vreden svojega denarja (nekaj pod 57 €), saj za ta denar definitivno dobimo največ. In kar je še najpomembnejše, vse oglaševane funkcije delujejo tako kot morajo in brez napak. V bistvu predvajalnik nima kakega večjega minusa.

P.S: Če ima kdo težave in se mu predvajalnik v nekem trenutku izklopi in se ne prižge niti s priklopom na USB, naj ga resetira s pritiskom na tipko reset skozi majhno luknjico, kjer je tudi mikrofon (najbolje s kako tanko leseno, plastično ali drugo mehkejšo palčko).

21 komentarjev: