18 junij 2008

5 let spletne strani Mateja in Franca Božiča

Danes 18.6.2008 mineva 5 let od postavitve spletne strani Mateja in Franca Božiča. Seveda se je stran v teh petih letih močno spremenila in obogatila, kar lahko vidite tudi na spodnjih fotografijah. Začelo se je nekoliko iz radovednosti, zaradi poskusa nekaj novega in takrat meni še precej neznanega. Najprej je stran dom dobila na brezplačnem strežniku Volja, kasneje se je preselila na zastonj strežnik web1000, kjer pa je zdržala le kako leto, saj je omenjeni ponudnik začel z vsiljivim oglaševanjem (da, tudi viagre in xxx strani :) ). Zato sem se odločil, da postavim lasten strežnik in stran preselil tja. Takrat je stran dobila tudi sedanjo domeno http://bozic17.webhop.org. Danes je celotna stran velika okrog 290 MB. Seveda če bi bila možnost optike oz. hitrejšega uploada, bi na njej lahko gostil še več strani in druge večje vsebine, a sem zadovoljen da je sploh tako kot je, ker tudi to lahko hitro mine. Tudi del nekoliko prenovljene in razširjene predloge bloga gostuje na omenjenem strežniku. Trenutno je strežnik na Siolovem paketu 4096/512 kbit/s, katerega mi omogoča stric. Lani sem tudi posodobil izgled same strani na nekoliko bolj sodoben in lepši. V zahvalo Wayback mašini pa lahko tule spodaj vidite kakšna je bila stran 20. avgusta 2003...


Enostavno začetniško modro ozadje, levi tekstovni meniji ter nekaj podatkov.


Vsebina pa je bila že v začetku kar bogata, saj je moje mnenje tako, da če nimaš kaj dati oz. pokazati na spletni strani je niti ne postavljaj, saj v nasprotnem primeru samo smetiš po internetu. Isto velja, če stran samo postaviš in jo potem ne posodobiš vsaj enkrat letno če že ne mesečno. Tudi za ekologijo interneta je treba skrbeti.


Taka je stran na 5. rojstni dan 18.6.2008.


Seveda se za tako priložnost spodobi tudi torta.


Ob tej priložnosti se lahko vpišete v knjigo gostov spletne strani in podate kak komentar, kritiko ali predlog za dopolnitev strani. Vsakega komentarja bom vesel.

0 komentarjev: