05 julij 2008

Pri Pošti Slovenije kradejo ko srake

V petek sem prejel paket računalniške spletne trgovine, njenega imena ne bom omenjal zaradi reklame oz. anti reklame, saj je krivda v celoti na dostavni službi. Naročil sem kit komplet 2x 2 GB Corsair DDR2 CL4 ramov. Ob prejetju paketa pa me je čakalo presenečenje v obliki odprte škatle s prazno vsebino. Tat se ni niti toliko potrudil, da bi škatlo nazaj zalepil. Na samo poškodbo me je opozoril že poštar, tako da sem še pred njim pregledal vsebino, bolje rečeno ne vsebino, in sva skupaj ugotovila, da je bila vsebina ukradena. Takoj sem odšel na pošto in skupaj z uslužbenko naredil zapisnik o kraji. Paketek je stehtala in tako sva se tudi prepričala, da ni bil paket že prazen poslan. Glede samega zapisnika jih moram pohvaliti, saj niso nič komplicirali. Verjetno tudi zato ne, ker sem paket pregledal še pred poštarjem. Kasneje sem tudi izvedel, da je to prva kraja za to spletno trgovino. Sem vsaj častna stranka njihove prve kraje vsebine paketa, sem se tolažil. Ko sem se o krajah pogovarjal z uslužbenko na pošti, mi je ta povedala, da se kraje vse pogosteje dogajajo, predvsem ko gre za pakete računalniških spletnih trgovin. Kdo bo pa odpiral pakete Neckermanna in Quelle s "štracarijo". Baje je ne dolgo nazaj nekdo v paketu dobil namesto naročene računalniške opreme zidak, cegu. Do odprtja paketa tako niti ne pomisliš, da je kaj narobe z vsebino. Domišljija ne pozna meja. Verjetno se v poletnem času kraja samo še poveča, saj v centralnem skladišču Pošte Slovenije v LJ (tam so baje srake najbolj dejavne) dela več študentov, ki jih zamamijo paketi z računalniško ali foto robo. Nadzora po informacijah uslužbenke itak ni nobenega, tudi takega iznajdljivega falota ne moreš izslediti, kaj šele da bi dokazal, da je on izpraznil paket. Očitno Pošta Slovenije nima namena preganjati takih dejanj in raje izplačuje vrednosti paketov podjetjem. Žalostno. Še bolj je žalostno, da se ta dejanja dogajajo vse pogosteje. Upam samo, da se bo zadeva zame srečno končala in bom z zamudo nekaj dni končno prejel plačane rame. Ob prejemu paketa bodite pozorni na znake odpiranja ali poškodbe. Če sumite, da kaj ne štima, paket preglejte vpričo kurirja oz. poštarja. Tako se izognete dodatnim zapletom glede reklamacije.

Takole zgleda izpolnjen zapisnik Pošte Slovenije.

P.S: Kot sem kasneje izvedel so lopova prijeli in ga verjetno tudi primerno kaznovali. Konec dober, vse dobro.

2 komentarjev:

Branko pravi ...

Živjo,
tudi meni se je dogodilo, da je iz vsebine zmanjkalo. Naročil sem neke stvari iz Kitajske med drugim ročno uro. Paket je bil vržen v hišni predalnik, ni bil priporočen tako da ni bilo treba podpisati. Ko sem prijel paket v roke sem videl da je zijala lukjna na paketu, sem ga vzel in odšel takoj na pošto. Delavka na okencu mi je dejala naj ga pregledam in sem to tudi storil in videl da manjka ena ročna ura. Naredila sva zapisnik in s skupaj s paketom poslala na glavno pošto v Maribor, kao da mi bodo povrnili stroške z odškodnino. Dobil sem naza obvestilo, da mi ne pripada odškodnina ker pač pošiljka ni bila kot vrednostno pismo priporočena pošiljka. Vse lepo in prav tudi tistih par € bom pogrešal ampak skrbi me le to pa če je tudi pošiljka označena kot navadna pošta da je lahko predmet kraje in to Pošta Slovenije sprejme kot dobro, Tudi nikakršnega obžalovanja ob dogotku ni bilo izraženo, mislim barabe poštarske.

Matej pravi ...

Sej ravno to je problem. Pošta ti, če se le da, ne bo povrnila nič. Že najdejo nek izgovor. Jaz sem takrat imel veliko srečo, da mi je trgovina kar poslala nove rame in se potem sama ukvarjala s Pošto.

Je pa tudi res, da ne moreš ugotoviti, kje je do kraje prišlo. V tvojem primeru lahko že na Kitajskem.