26 avgust 2007

1. Rally Domgrad SS Ajdovščina in HP Col 25-26.8.2007

No 1. Rally Domgrad je za nami in bilo je super. Začelo se je že v soboto z SS (Super Special) progo po središču Ajdovščine, vsaka posadka pa je morala prevoziti 4 kroge. Vozila so štartala v obratnem vrstnem redu, od slabših do najboljših. Začetka je bilo nekaj manjših zapletov z gledalci in varnostniki, a se je po prvih prevoženih metrih dirkačev stanje normaliziralo. Pred nastopom zadnjih 7 nastopajočih je bila krajša prekinitev zaradi olja na progi, katerega je za seboj na asfaltu pustila italijanska posadka z okvarjenim dirkalnikom in so ga morali gasilci ter prostovoljci iz publike posuti in tako omogočiti varno nadaljevanje. Tudi obisk gledalcev je bil dogodku primerno velik, saj kaj takega v Ajdovščini še ni bilo. Vsekakor je bil SS dobra popestritev in prebuditev vse preveč zaspalega mesta. Spodaj si lahko ogledate povzetek SS Ajdovščina z različnih koncev in ovinkov.




Naslednji dan, v nedeljo 26.8.2007, se je vse skupaj pravzaprav zares začelo. Tri HP preizkušnje Col, Planina in Velike Žablje, vse trikrat izvedene. Spodaj si lahko ogledate fotografije iz tehničnega spusta Vrhpolje (HP Col). Bilo je zanimivo in kaj videti, sploh od najboljših seveda. Pozno popoldne ob 17.00 so na Lavričevem trgu najboljšim posadkam podelili pokale, šampanjec in sladoled. Rezultate in ostale zanimivosti si oglejte na uradni strani. Več pa ne bom pisaril, saj je veliko več kot iz besed razvidno iz fotografij v galeriji. No ja, dodal bom samo še to. Ogromna pohvala AK Ajdovščina, saj jim je uspelo skupaj spraviti tako veliko prireditev v manj kot letu dni obstoja kluba. Pohvalno in posnemanja vredno !


Galerija fotografij

P.S: No spodaj pa si lahko ogledate še obljubljeni posnetek HP Vrhpolje.



P.S.S: Upam da bo organizatorjem uspela organizacija relija tudi drugo leto in da se ne bo dobil kak "kmetavzar" s teženjem, da je cilj prenizko (govorim za HP Vrhpolje) in da so avti zmotili spanec njegovih kokoši.

0 komentarjev: