23 november 2007

Total TV satelitska Tv v Sloveniji

Včeraj sem prejel domov paket s satelitskim sprejemnikom ECHOLITE CDVB 5668, katerega sem v najem in z opcijo plačila mesečne naročnine ponudniku Total TV, naročil pri ANTENE ZUPANČIČ. Predhodno sem od trgovca prejel vse papirje, plačal odkupnino, in izpolnjeno pogodbo ter obrazce poslal nazaj. Seveda moram pohvaliti njihov odnos in tudi hitrost, saj sem sprejemnik prejel v najkrajšem možnem času.


Paketek s sprejemnikom na naši mizi.



Daljinec, Scart kabel, navodila ter kopija pogodbe


Zadnji del sprejemnika z lnb vhodom, loop out konektorjem, dvema Scart konektorjema, chinc konektorji, antenskima konektorjema, spdif in telefonskim priključkom. Vse skupaj za tak tipski, "cenen" sprejemnik niti ni tako slabo.


Tu še bistvo paketa, VideoGuard kartica za odklep Total TV paketa, katera je bila ob prevzemu že aktivirana s strani prodajalca.

Naj tudi omenim da paket deluje kot mora, tako da že lahko spremljam Pop-Tv, Kanal A, Tv-3 in vse ostale programe preko satelita Eutelsat 16 E. Seveda bo verjetno potrebna za tiste resnejše sat mojstre povezava sprejemnika s katerim zmogljivejšim sat sprejemnikom, kar je mogoče preko Loop out konektorja na tem sprejemniku. Lahko pa rečem, da v tem kompletu dobite vse tiste programe, ki bodo večini popolnoma zadostovali, pa tudi seznam programov se samo še širi. Naj dodam, da sem imel satelitsko anteno, LNB-je, Diseq stikalo in vse kable že doma, tako da je bil paket zame še ugodnejši, ker nisem potreboval te opreme. Vse ostale pogoje, komplete ter možnosti pa si preberite na uradni strani ponudnika Total TV in seveda na straneh ANTENE ZUPANČIČ.

10 komentarjev:

Unknown pravi ...

Tudi sam sem naročil tole Total TV.
Zanima me, kako si kaj zadovoljen po dveh mesecih?
Ali imaš samo en satelit ali kaj več?

Matej pravi ...

No moram reči da je sedaj po dveh mesecih uporabe uporabniška izkušnja kar super. Če sem pošten sem pričakoval celo več težav v začetku. Večina oddaj (s tem mislim okrog 97%) na Discovery, National Geographic in ostalih zanimivih programih ima slovenske podnapise, čeprav se kdaj (sicer redko) zgodi, da podnapisi kaj "zabluzijo" ma se jih večinokrat da ponovno sinhronizirati s premikom na kanal naprej in nazaj ali izbiro podnapisov v drugem jeziku in nato nazaj slovenske. Tudi kar se tiče delovanja slovenskih programov (Pop-Tv, Kanal-A, Tv Pika...) nimam nobenih pripomb. Kdaj se pojavi kakšno vzdrževanje (napovedano in v manj "prometnih" urah) in kakšna manjša motnja (tudi zaradi vremenskih pojavov) vendar če je sistem parabol pravilno nastavljen nimaš nobenih težav. Sam imam preko njihovega sprejemnika tri satelite prek odveh parabol (Astra 19.2E, HotBird 13.0E in seveda Eutelsat 16.0E). Razmišljal sem še o nabavi kakega Dreamboxa 500 in povezavo obeh sprejemnikov, da bi videl še kaj več, a zaenkrat za to ni niti potrebe, saj že osnovni paket Total Tv nudi večino programov, ki so kvalitetni po vsebini in kaj več normalen uporabnik niti ne potrebuje. Meni se je šlo predvsem za slovenske programe. Seveda pa lahko opišeš tudi svoje izkušnje z njimi, čeprav si "frišn" pri njih :)

Anonimni pravi ...

Malo pozno ampak vseeno bi ti zastavil eno vprašanje, ali je možno "en" total TV imeti na večih televizorjih.
Hvala

Matej pravi ...

Da lahko imaš en sprejemnik za dva televizorja, vendar imaš potem na obeh isti program, ne moreš ločeno preklapljat med programi.

Anonimni pravi ...

Pozdravljeni! Mene pa zanima kakšen je postopek (kaj je potrebno dokupiti) da bi imel na dveh televizorjih ločene programe?

Matej pravi ...

Za spremljanje ločenih programov na dveh TV je potrebno dokupiti še en sprejemnik in dodati razdelilec Sat signala oz. dokupiti glavo (lnb) z dvema izhodoma (odvisno od trenutne konfiguracije).

Anonimni pravi ...

Koliko pa je to cenovno in kje se lahko to kupi?? Hvala za nasvet.

Matej pravi ...

Za ves pribor se lahko obrneš na zgoraj omenjeno trgovino s sat opremo. Za več informacij ti bo lastnik z veseljem pomagal preko e-maila in ponudil najbolj ugodno rešitev.

Anonimni pravi ...

Pozdravljen,
mene pa zanima katere italianske programe dobis preko satelita?
lep pozdrav,
Demi

Matej pravi ...

Kolikor vem v Total TV paketih ni italijanskih programov. Seznam programov je tu: http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=201

Lahko pa loviš FTA (zastonj) italijanske programe na Eutelsatu oz. Astri in HotBirdu, če imaš več LNB-jev.