01 april 2009

Prenovljena spletna stran

Leto je naokrog in spet je 1. april, dan ko se po nenapisanem pravilu posodabljajo - nadgrajujejo spletne strani. Mimogrede, tudi Siol načrtuje za današnji dan posodobitev strani in predstavitev nove ponudbe brez časovne vezave. Zato je tudi moja spletna stran danes doživela korenito prenovo, ki pa se jo v samem stilu strani skoraj ne občuti. Obdržal sem preverjen in pohvaljen koncept oz. stil strani, kolikor se je pač dalo. Je pa zato pogon in zasnova strani popolnoma drugačna. Stran je bila preseljena v CMS (Content Management System) Joomla, kar pomeni veliko lažje urejanje, boljšo nadgradljivost, boljšo navigacijo in samo delovanje strani. Stran je bila na novem sistemu pravkar pognana in se zatorej še lahko pričakuje, da se kje po njenih temačnih kotičkih potika kak Gremlin v obliki nedelujoče povezave oz. nedelujoče slike. A tudi to golazen bom v roku nekaj dni odpravil.

Da ne bom samo govoril...Stilsko je bila sicer stran prenovljena leta 2007.

Kolikor sem do sedaj testiral deluje v vseh glavnih brskalnikih kot je treba (IE 7-8, Firefox, Opera, Chrome, Safari...). Mogoče bodo tu pa tam potrebni še kakšni manjši popravki, da bo vse brezhibno. Kljub vsemu pa priporočam uporabo Firefoxa ;).

Naj omenim še nekaj vsebinskih novosti. Večina člankov je bila pregledana in obogatena oz. popravljena. Dodane so bile tudi nove zamisli in nove izkušnje že obstoječim. V rubriki vasi Vrhpolje je novost rubrika Klicarjev vrhpoljske fare, kjer se bodo objavljale vse številke tega glasila in kjer je že arhiv preteklih številk tega leta. V bližnji prihodnosti pa je za pričakovati novejšo galerijo fotografij ter obogaten opis Vrhpolja. V rubriki Modelarstva so bili vsi filmi prenešeni na zanesljivejši in kakovostnejši Vimeo servis, z izjemo enega posnetka, ki še čaka boljše čase.

Kot ste med drugim opazili je bilo dodano tudi iskanje po strani ter anketa. Seveda je šlo v tej fazi bolj za tehnično prenovo, vsebinsko lahko pričakujemo v teh spomladansko - poletnih mesecih, ki prihajajo.

Stran je imela od 1. julija 2003 do 31. marca 2009 7529 unique obiskovalcev in 14936 vseh skupaj z vrnitvami. Najpogostejši OS je Windows XP, brskalnik IE 6 :) in resolucija zaslona 1024x768. Največ obiskovalcev je bilo 27.7.2005 in to kar 288 v enem dnevu. Toliko o statistiki.

Komentarji zaželjeni ali tu ali v knjigi gostov.

0 komentarjev: