24 december 2011

Vesel božič in uspešno novo leto 12 !


Božiček Vam tudi letos želi vesel in miren božič ter seveda uspešno in zagona polno novo leto 2012 ! Če ne prej se beremo spet v novem letu.

12 december 2011

Google Translate fotografije - Not

Danes sem imel prvič čast prejeti v "slovenščini", preko Google Translata kakopak, prevedeno besedilo:

Hello Man,

Ne vem, kako to povedati, vendar sem tryed pred dolgo casa, da vam pošlje nekaj fotografij, vendar sem mislil, da vas ne zanima, da me vidi.
Ampak zdaj bom poslal fotografije v priponki.
Naložite fotografije in jih izvlecek, sem preprican, da boste jim je všec.Geslo je: 123456

Želim vam lep dan.
V priponki je priložena zip datoteka, znotraj le te pa DC742368.exe datoteka. Arhiv je celo zaščiten z geslom 123456. Ta exe pa je okužen s trojancem:

Win32:Carberp-NU 

Summary

TrojanDownloader:Win32/Carberp.C is a trojan that silently downloads and installs other programs without consent. This could include the installation of additional malware or malware components to an affected computer.

Nič novega torej. Nikjer pa ni obljubljenih fotografij ;) Verjamem da bo tovrstnih sporočil vse več in jim bodo nasedali le največji debili :), tako kot Nigerijskim zadevam.

01 december 2011

Nočna fotografija

Po jesenskih fotografijah tokrat še prispevek o nočni fotografiji. No, še največ jih je nastalo s poigravanjem z dodatno osvetlitvijo starega gradu nad Vipavo. Minuli vikend je bil idealen čas (mlaj) in letos zadnjič. Verjetno tudi vremensko vsaj do pomladi ne bo več idealne prilike (mlaj + relativno topla, jasna, brezvetrna noč). Fotografiranje "zvezdnih stez" ali "star trekov" ali kakorkoli že hočete,  zahteva večji časovni razpon (od 20 minut pa do nekaj ur). V mojem primeru sem imel največji čas osvetlitve nekaj čez eno uro. Pravijo, da je za idealen zvezdni krog potrebno imeti čas osvetlitve nekje od 3-4 ure (hint: Bulb). Obrnjeni pa moramo biti proti severu ali jugu (tečaja). Torej potrebujemo za par fotografij praktično celo noč. Mogoče kdaj drugič (poleti) s pravim spremstvom provam tudi to :-D