06 julij 2016

3. rally Železniki 2016

Tudi v tretje je šlo "rado" in doživeli smo še 3. rally Železniki, ki ga je tokrat popestrila še slovaška posadka v Ford Fiesti R5 (Vlastimil Majerčák - Michaela Vejačková). Na štartu je bilo 38 posadk, reli jih je žal zaključilo samo 26. Gre pač za realno sliko slovenskega DP, ki pa bi bila lahko še slabša, zato smo vsi lahko vseeno zadovoljni. Kot vedno dobra organizacija s strani organizatorja in časomerilcev Omikron Plus. Tudi tokrat je boj za zmago potekal skoraj do zadnje HP in ponovno je slavila posadka Humar - Cevc v Ranault Cliu R3T, pred posadko Novak - Čar v Mitsubishiju Lancerju EVO 9. Tretje mesto sta si privozila Rok Turk s sovoznico Martino Lazar v Peugeotu 208 R2. Slovaška posadka je bila zaradi več kazni na koncu šele na 5. mestu, sta pa zmagala na zadnji HP Dražgoše, ki je štela tudi kot "Power Stage" zlata čipka (ter na 1. in 3 HP). Ostali rezultati pa tukaj.

Edina negativna stran relija se nam je dogodila na HP Podlonk v zadnjem "hardu", kjer nam je napol ležeči gledalec v izletni coni že takoj po prihodu začel groziti, da tukaj pred njim ne bomo snemali ter da on tukaj čaka že pol ure. Če bi tam ostali, bi nam celo nagajal, karkoli naj bi to že pomenilo. Tudi po posredovanju redarja (s fotoaparatom na sebi), se ni hotel umakniti v cono za gledalce za trakom (kjer so bili vsi ostali - normalni) in zavoljo miru smo se raje vsi akreditirani fotografi, snemalci in novinarji nekoliko razmaknili. Da ne omenjam, da je bilo prostora kljub ozkemu delu za vse dovolj in da je bil pogled iz prostora za gledalce celo boljši. Težave z redarji (pomanjkanjem le-teh) se vlečejo že dalj časa in samo upam lahko, da se ne bodo vlekle toliko časa, dokler se ne bo kaj konkretnega pripetilo.

Drugače pa smo spet videli zelo lep rally v prijetnih poletnih (soparnih) temperaturah in kot rečeno dobro organizacijo, ki v določenih detajlih prekaša ostale organizatorje. Upam, da se tudi drugo leto vidimo v še večji udeležbi (posadk in gledalcev).