05 julij 2017

4. Rally Železniki 2017

Rally v Železnikih si je v štirih ponovitvah (prvič je bil kot sprint rally) že dodobra utrdil mesto v slovenskem državnem prvenstvu. Letos smo videli kar štiri R5 dirkalnike, poleg slovenske posadke Turk - Kacin v novem Peugeotu 208 T16 R5, posadke De Cecco - Campeis v Hyundaiu i20 R5, ter že lanskih udeležencev, slovaške posadke Majerčak - Vejačkova v Fordu Fiesti R5, tudi še Hermann Gassner jr. - Ursula Mayrhofer v Hyundaiju i20 R5. Če ne pozabimo še pestre slovenske divizije 1 in vse ostale nepogrešljive avtomobile in voznike, je bila štartna lista obetajoča in štela nekje 53 dirkalnikov. Že prvi dan, v petek,  na ponovitvi krajše HP Dražgoše Sprint, se je proti koncu ulil dež in tako že prvi dan malček premešal štrene. No, v soboto smo potem imeli idealen sončen dan, za razliko od preteklih let manj vroč. Videli smo enake HP kot lani, le Soriška planina je bila letos prvič v takem obsegu. Skupna zmaga je na koncu vendarle šla v roke slovaški posadki, ki pa je zaradi težav z motorjem na zadnji preizkušnji "Powerstage" Dražgoše izgubila skoraj vso prednost in tako zmagala le za 0,2s pred našo posadko Turk - Kacin, kar je praktično formulaški zaključek.

V diviziji 2 sta zmago pobrala Humar in Cevc v novem Peugeotu 208 R2, potem ko sta bila hitrejša od posadk Premrl-Ošlaj (Citroen DS3 R3T) na drugem in Mrevlje-Gomizelj (Peugeot 208 R2) na tretjem mestu.

V diviziji 1 je po veliki smoli konkurence s prebitimi gumami na HP Podlonk, zmaga šla v roke Martinu Štucinu in Gregorju Maverju (Škoda Felicia Kit Car).

Komplet rezultati so na voljo tokrat kar pri organizatorju, časomerilcih OmikronPlus.

Super organizacija Omikron Plus-a ter dobra promocija dogodka sta dobra popotnica tudi za naprej. Če bo še kakšna nova trasa HP pa še toliko bolje :).

Resnično upam pa, da se razne zakulisne mahinacije pri tujih hitrih voznikih ne bodo nadaljevale ali stopnjevale, saj se razna "opravljanja" iz ozadja vlečejo že od relija Velenje in "afere" Hideg.


0 komentarjev: