06 oktober 2017

44. Croatia Rally 2017

Letos smo se največjega hrvaškega relija, 44. Croatia rally, udeležili dvodnevno na sami lokaciji, v prijaznem okolju Istrijanov in njihovih apartmajev. Reli poteka v okolici Poreča oz. sobotni del bližje Buzetu, kjer je tudi oddaljeni servis za ta del. Glede na napovedi se je treba bolje seznaniti s terenom, saj se v sezoni 2019 na Hrvaškem obeta WRC. Bomo videli. 

Rally je potekal v lepem jesensko toplem vremenu, v petek na Shakedownu nam je bilo kar vroče. Pestra štartna lista s kar 15 R5 khm WRC2 dirkalniki, je obetala zanimivo dogajanje. Seveda niso manjkale tudi vse naše najboljše posadke. Žal smo na zadnji večerni HP Fuškulin v petek videli tudi nesrečo domače posadke Prodan - Draženovič v Peugeotu 208 R5, ki se bi lahko kaj hitro tudi slabše končala (predvsem za bližnjo publiko in časomerilce). K sreči pa jo je skupila le OPV-jeva pločevina dirkalnika. Naslednji dan, v soboto, so si sledile še HP Cerovlje, Butoniga, Boljun ter Sovinjak, vse 2x ponovljene. Skupna zmaga je šla malce presenetljivo madžarski posadki Botka - Mesterhazi v Škodi Fabiji R5, druga sta bila Hadik - Kertesz tudi v Škodi Fabiji R5. Odlično skupno tretje mesto je dosegla slovenska posadka Turk - Kacin v Peugeotu 208 R5 in tako presekala povsem madžarske stopničke. Vsi ostali rezultati

Posebnost relija v Istri je tudi sekanje ovinkov, ki je tam še vedno dovoljeno, in je zato posledično že po nekaj avtomobilih na cesti veliko peska in "šodra", kar še dodatno popestri dogajanja in malce oteži zadevo tako dirkačem, kot tudi sami tehniki. Lahko pa tudi našim kameram ali telesom :) Nekaj bližnjih projektilov je vidnih tudi v spodnjem posnetku.

Kot vedno je na voljo komplet foto in video povzetek iz rok naše ekipe. Za slovensko DP nas čaka še tradicionalni zaključek v Idriji konec meseca, kjer se bo bil še ogorčen boj v diviziji 1, saj se je zaradi odstopov na Hrvaškem boj za prvaka prenesel na zadnji reli. 
0 komentarjev: