02 november 2018

12. rally Idrija 2018

Letošnji 12. rally Idrija je potekal po ustaljenih trasah, z izjemo nedeljske HP Dole, ki je bila letos nova in prijetna popestritev. Za razliko od prejšnjih let je bila tudi štartna zasedba veliko bolj pisana in številčnejša, kar je super. Po dolgo letih smo spet videli Tomaža Kaučiča s tokratnim sovoznikom Matjažem Korošakom v Hyundaiju i20 R5. Lahko bi rekli, prišel, videl zmagal, saj je končna skupna zmaga relija šla v roke prav tej posadki. Z drugim mestom si je posadka Turk - Kacin v Peugeotu 208 R5 T16 privozila tudi letošnji naslov državnih prvakov. Glede na obete si vsi želimo močnejšo konkurenco v naslednji sezoni v tem razredu. Drugo poglavje je bilo pa vreme, ki je že v sobotnem delu obetalo nalive, a je z izjemo nekaj kratkotrajnega dežja ostalo suho. Druga zgodba je bila nedelja, kjer je praktično cel dan deževalo in razmere so bile bolj podobne plavanju. Zahtevno tako za vse posadke, kot nas. K sreči je bilo zaradi močnega južnega vetra razmeroma toplo, drugače po vsej verjetnosti tega zapisa ne bi brali. Kljub slabim pogojem je bilo odstopov razmeroma malo.


Večina prvakov je bila že odločenih, potrdila se je le še skupna zmaga, prvak divizije 2 (Novak - Ocvirk) ter v Yugo pokalu (Koren - Medvešek). 

Sezona 2018 je tako zaključena, ostalo je samo še nekaj "promo" dirk, ena bo že konec tega meseca na Hrvaškem, Rally Show Santa Domenica

Če ne prej na branje drugo leto aprila iz Vipavske doline, najlepšega relija na svetu :-D
0 komentarjev: