09 januar 2009

Logitech V550 Nano brezžična laserska miška za prenosnike

Naj začnem lepo po vrsti. Zahvaljujem se had-u, ki nas je seznanil z možnostjo testiranja Logitech izdelkov in seveda podjetju Pristop, ki testiranja sploh omogoča.

Danes pa bom začel z Logitechovo miško V550 Nano, primarno namenjeno prenosnikom. Gre za brezžično miško opremljeno z laserjem in Bluetooth povezavo. Pa začnimo na začetku.



Embalaža


Zgornja stran mišaka. Novi brezstopenjski Logitechov kolešček, podobnega ima tudi MX Revolution in ostale novejše. Omogoča tudi nagib levo, desno in pritisk navznoter. S pritiskom na kolesce preklopimo na stopenjsko vrtenje in s ponovnim pritiskom nazaj na brezstopenjsko. Malo nižje se nahaja še dodaten gumb, ki je prvenstveno namenjen maksimizaciji aktivnega okna, vendar mu lahko v SetPoint programu spremenimo funkcionalnost.


Spodnja plat miške. Levo je gumb za vklop in izklop napajanja, na sredini reža za pritrditev na zunanjo stran zaslona prenosnika preko priloženega "obešala". Ko miško zataknemo za obešalnik se preko stikala izklopi in tako varčuje baterije. Nižje se nahaja laser, ki zaznava premike. Tri drsne površine so zelo gladke in miška lepo steče po vsaki podlagi.


Zraven je priložen micro Bluetooth USB adapter. Žal ta model miške ne deluje s standardnim Bluetooth adapterjem, zato je uporaba tega vmesnika obvezna. Ne potrebuje pa nobenih dodatnih gonilnikov (Vista, Vista x64 testirano). Ker pa gre za standard modrega zoba, ima miška domet 10m ali več, kar je idealno pri kakšnih predstavitvah, ogledih filmov,...



Zraven v lični kovinski škatli dobimo dve vrečkici, v katerih sta krpici namočeni v etanol za čiščenje površine, na katero zalepimo obešalo za miško. Poleg je še plastika za odstranitev tega obešala ter poleg srebrnega je še črn obešalnik (pimpek). Obešalnik se zalepi na zunanjo stran zaslona prenosnika ali kam drugam. V začetku mi je bila ta rešitev všeč, kasneje pa se mi ni zdela več tako posrečena, saj lahko pride ob premikih prenosnika do kake poškodbe miške ali celo prenosnika in sam raje prakticiram odlaganje miške v predal torbe prenosnika.



Zraven dobimo tudi USB podaljšek s stojalom za priklop Bluetooth adapterja na navaden PC ali MAC računalnik.



Zadnja plat miške, kjer se nahaja gumb za odprtje pokrova baterij.



Že prej omenjeni brezstopenjski/stopenjski kolešček.




Mš nima take futuristične in ergonomske oblike kot njene naprednejše sestre, vendar vseeno lepo sede v roko in je primerna tako za desničarje kot levičarje. Za pomanjkanje ergonomije se odkupi z dobro lego, brezžičnostjo in natančnostjo. Ker gre za lasersko tehnologijo miška ni izbirčna s podlago in jo lahko uporabljamo tudi brez podloge na različnih površinah.




Miška sprejme dve standardni AA bateriji, ki sta obe obrnjeni v isto smer (dobra rešitev). Sam sem vstavil dva Sanyo Eneloop akumulatorja. Po podatkih proizvajalca naj bi s standardnimi baterijami zdržala 18 ur miganja. V paketu dobimo 2xAA alkalni bateriji. Tudi pokrov baterij se lepo odpre ter zapre, brez nepotrebnih zatikov in uporabe sile. Enostavno in funkcionalno. Mogoče ji manjka le še konektor ali kontakti za polnjenje akumulatorjev kar v miški sami, vendar tudi zamenjava le-teh ni zamudna in moteča.


0 komentarjev: