27 januar 2009

ITIME - Business Accelerator (Podjetniški pospeševalnik)

Po e-pošti sem dobil prijazno prošnjo oz. povabilo, da v vsebino bloga vključim tudi opis projekta ITIME. In ker lepa beseda lepo mesto najde, sem se po krajšem premisleku odločil za objavo v blogu.


Zakaj torej gre:

Projekt je namenjen vsem ustanoviteljem start-up podjetij, ki imajo inovativno podjetniško idejo s širšega področja informatike v okviru dejavnosti TIME (Telekomunikacije, Internet, Mediji, Entertainment) in želijo nadgraditi svojo podjetniško idejo s pomočjo nasvetov in idej že uspešnih posameznikov iz omenjenih panog, prejeti investicijo poslovnih angelov ter vzpostaviti povezavo s strateškim partnerjem. Zastavljen je po vzoru uspešnega ameriškega projekta Y Combinator in evropskega Seedcamp.

Zakaj sodelovati?

Projekt ponuja enkratno priložnost za realizacijo podjetniške ideje, ki potrebuje najboljše mentorje, investitorje, strateške partnerje in medijsko odmevnost.

Največ desetim izbranim podjetniškim projektom ponujamo:

  • Intenzivni »podjetniški vikend paket« z mentorskim programom, ki bo vključeval tako delo na področju razvoje ideje, koncepta, uporabe tehnologij, kot tudi na področju komercializacije in monetizacije.
  • Dodatno individualno svetovanje z izbranimi mentorji.
  • Pomoč pri pripravi celotne investicijske dokumentacije za investitorje in strateške partnerje.
  • Aktivni trening za pripravo predstavitve pred poslovnimi angeli in šolo retorike.
  • Možnost povezovanja s strateškimi partnerji iz panog TIME.
  • Večjo medijsko odmevnost.
  • Potegovanje za realno investicijo izbranih poslovnih angelov, ki bodo pripravljeni ponuditi 100.000 EUR za 15% do 20% solastništvo v podjetju.

Odločitev, katero start-up podjetje bo deležno investicije, bodo poslovni angeli sprejeli na javnem podjetniškem dogodku v okviru Mednarodne konference o PODIM v Mariboru. Na »podjetniškem reality showu« se bodo tri najboljše podjetniške skupine javno predstavile pred izbranimi poslovnimi angeli ter jih z odgovori na vprašanja poskušali prepričati, da so njihov najboljši investicijski izbor.

Najboljšim projektom bodo organizatorji in partnerji ponudili dodatno strokovno pomoč pri:

  • vključevanju v univerzitetne in regionalne podjetniške inkubatorje ter tehnološke parke,
  • pridobivanju nepovratnih sredstev EU v okviru Microsoftovega programa EUGA in
  • promociji podjetja v medijih ter v okviru konference PODIM.

S pospeševalnikom želimo prispevati k pospešitvi nastajanja novih visokotehnoloških start-up podjetij v Sloveniji in pospešiti sodelovanje in prenos izkušenj med podjetniki, investitorji in korporacijami.


Seveda so Vam vse nadaljne informacije in kontaktni podatki na voljo na njihovi spletni strani www.itime.si.



1 komentarjev:

mladi podjetnik pravi ...

Zanimivo zastavljen projekt, ki pa baje ni prinesel rezultatov. Škoda, morda bo naslednje leto bolje.