23 avgust 2009

3. Rally Primorje Ajdovščina 2009 HP Col, SS Ajdovščina

Leto je naokrog in ponovno je prišel čas rally-a v Ajdovščini. Tokrat se je organizator odločil za izvedbo celotnega dogajanja v enem dnevu (sobota) in ne v dveh. A kljub temu je bilo vsaj na papirju prijavljenih 87 posadk, kar ni malo. Kar se tiče pred dogajanja zamerim dvem ajdovskim gostilnam, pizzeriji Fontana in okrepčevalnici Amon, ki sta se v zadnjih dneh pred prireditvijo (in ne že prej) začeli pritoževati in pisati prijave inšpekciji, češ, da sta lansko leto imeli z obiskovalci same težave. Iz preverjenih virov pa sem izvedel, da je vsaj v Amonu (lani) zmanjkalo pijače in jedače. Sramota, pri njih me ne vidijo več.



Pustimo to, rally je kljub temu odlično uspel. Organizator je kot obljubljeno postavil tudi svoje "štante" in kemične WC-je. Upam si trditi, da je letos prireditev pred lansko vremensko katastrofo v soboto, rešila naša Burja, saj se je nevihta razvila šele pozno zvečer, po zaključku zadnje SS v Ajdovščini. Čez dan pa je sonce močno nabijalo in še dodatno grelo asfalt, da so gume občutno bolje držale. Je bilo pa po mojem občutku manj ljudi kot lani (vsaj na HP Ajdovščina) in tudi kar nekaj odstopov več. Naj omenim, da so obe preizkušnji po mestu popestrili še drifterji. Spodaj je kot vedno povezava do galerije fotografij. Nekaj fotk je iz tehničnega pregleda, ene par iz servisne cone, več pa jih je iz HP Col 1 in 3, ter HP 5 in HP 8, ki sta potekali po ajdovskih ulicah. Rally v celoti je šel v roke Darku Peljhanu in Igorju Kacinu. Več



GALERIJA FOTOGRAFIJ







Tudi letos bom pohvalil organizatorja za uspešno izvedbo, kljub recesiji in problematičnim posameznikom. Seveda pa vedno ostane prostor za še dodatne izboljšave.

Se vidimo tudi drugo leto !


2 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Matej & Franc!
super pregled celotnega dogajanja na hp Col in ss v Ajdovščini!Zelo sem vesel,da vztrajno fotografirata in snemata najbolj zanimive trenutke na rallyu Primorje!

Le tako naprej!!

Matej pravi ...

Se trudiva po najboljših močeh, saj bi bila velika škoda, da bi šel tak velik dogodek v dolini v pozabo.