11 februar 2007

Par fotk nove mašine

Kot sem obljubil, sedaj objavljam nekaj fotografij sestavljanja nove mašine, novega računalnika.

Najprej fotografiji ohišja Chieftec Big Tower, sive barve.
Pa še z druge strani.
Ohišje ima prostora za kar 8 3.5" trdih diskov (res pa da je primarno namenjeno strežnikom). Kar je pa najpomembnejše je pa to, da so le-ti postavljeni po širini ne po dolžini in tako se pridobi kar precej dodatnega prostora.Na zadnji strani je prostora (poleg ventilatorja) še za 2x 120 mm ventilatorja, kar je odlično.Spodaj pa je že fotka dela matične okrog podnožja procesorja in procesorja že vstavljenega v podnožje (jasno gre za procesor Intel Core2Duo model E6300 1,86 GHz).Pa še bolj oddaljena fotka plošče v ohišju.
Tule pa je na procesorju že nameščen original (stock) hladilnik Intel (ki je kar soliden glede na razne komentarje).
Potem so v ohišje "padli" še rami (Goodram DDR2 2x512 MB), grafična kartica (XFX GeForce 7900GS) ter zvočna kartica (Creative Audigy 2ZS).
Oddaljeni pogled na ohišje z napajalnikom Enermax Liberty 500 W.
Pa še pogled od zadaj.
Pa še priklop in namestitev treh SATA2 trdih diskov Seagate (160, 250 in 320 GB).Tu pa je že kompletna mašina, kjer se lepo vidi kako prostorno je ohišje.Na koncu pa še zadnji vpogled v knjižico (navodila) matične plošče če vse štima in zagon !Takoj zatem je sledil zagon (ki je bil že v prvo uspešen), kontrola temperatur in ostalih stvari. Procesor se v idle (mirovanju) greje na 42 stopinj C (jedro), grafična ima z novim hladilnikom Zalman v idle 35 stopinj (prej okrog 40), diski pa mrzlih 25-27 stopinj C. Tako da je bilo vse delo uspešno opravljeno in vse deluje po pričakovanjih in opisih :).

0 komentarjev: