02 februar 2009

Alfa USB Wi-Fi 500 mW - AWUS036H

Že od poletja sem si ogledoval močnejše USB Wlan kartice in se na koncu odločil za Alfa USB Wlan AWUS036H 500 mW USB adapter.





CD z gonilniki (Linux, Mac, Vista, XP, CE, Win 98...), kit antena, 1,5 m USB kabla in adapter.


Alfa USB Wlan adapter s standardno RP-SMA anteno. V drobovju se nahaja Realtekov RTL8187 čip, kot že omenjeno podprt vsepovsod.



Skupaj z osnovnim kitom sem vzel še 9 dBi, 37 cm omni anteno, s katero izgleda adapter pravi malček.


Poleg te antene pa sem se spravil delati še dvojno biquad anteno. Načrt najdete na tej strani. Od navadne biquad antene se razlikuje za 2-3 dBi pribitka pri signalu. Tale ima ojačanje od 13-14 dBi, navadna biquad pa od 11-12 dBi. Sedaj se na seznamu omrežij pojavljajo neke dostopne točke in routerji, za katere prej nisem niti vedel da obstajajo, hehe.


Končan izdelek. Relativno poceni, dokaj enostavna za izdelavo in učinkovita Wi-Fi antena.






Celoten (trenutni ;) arzenal anten. Desno je še kupljena TP-Link omni antena z magnetnim podstavkom in pol metrskim kablom.

Sedaj se samo še malo privadim na BackTrack 3 - Linux distribucijo, ki je pravi švicarski nož pri WEP, WPA/WPA2 in ostalih zaščitah brezžičnih omrežjih. Nato se lotim še Wardriving-a, mogoče tudi warbiking-a in sem na konju. No, več kot pri teh rečeh pa bo adapter prav prišel pri razdaljah in lokacijah, kjer vgrajeni brezžični povezavi na prenosniku zmanjka sape.

4 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ta alfa z 500 mW pa ima veliko sevanje, tako da ti priporočam hlajenje v vodi :)) No res izogibaj se neposredni bljižini (vsaj 2 metra)!

Matej pravi ...

Seveda se z večjo močjo poveča tudi sevanje. Ah na to smo že odporni ;)

Anonimni pravi ...

Kje si kupil to Alfo in za koliko?

Matej pravi ...

Kupljena je bila preko nemškega eBaya od neke frme, kateri imajo veliko reči za Wlan. Cena mislim da je bila okrog 50€, kar je seveda ceneje, kot pri nas. Če vtipkaš na eBay ime jih najdeš ogromno ;)