16 marec 2009

Logitech V470 brezžična laserska miška

Pred nekaj časa sem imel na testu Logitechovega mišaka V550 Nano. Tokrat sem imel priliko provat Logitech lasersko Bluetooth miško V470.Že modra barva (dobimo tudi izvedbo v beli) nakazuje, da ima miška vgrajeno naprednejšo modrozobo povezavo, ki deluje z vsemi adapterji oz. vgrajenimi povezavami Bluetooth.V paketku najdemo poleg miške "samo" še CD, navodila, AA bateriji ter lično vrečko za nošenje.Za razliko od modela V550 ima ta veliko prednost delovanja na vseh BT vmesnikih, zato adapter niti ni priložen. Na zgornjem HP EliteBook prenosniku z micro Bluetooth adapterjem je miška delovala brezhibno od enostavne namestitve naprej. Za uporabo je pripravljena takoj po pozdravnem zaslonu Windows Viste. Tudi ob izklopu (preko stikala na njej) in ponovnem vklopu se miška hitro ponovno poveže.Miška je majhnih mer, ker je namenjena prenosnim računalnikom, a ima vseeno osnovne Logitechove ergonomske obline. Nekateri se sicer pritožujejo nad samo obliko, ker naj bi nas po daljši uporabi začeli boleti prsti ?! Sicer pa miška itak ni namenjena dolgi uporabi, že zaradi same majhnosti ne. Nad koleščkom se nahaja statusna LED-ka, ki utripa ob povezavi in nakazuje izpraznjene baterije.Stikalo za vklop/izklop, da lahko varčujemo z baterijami, laserska tehnologija za natančno zaznavanje premikov na vseh podlagah ter gumb Connect za prvo povezavo preko Bluetootha. Zanimivo je to, da so laser postavili nekoliko na stran in ne na tradicionalno sredino.


Tudi ta ima lepo ležišče za bateriji. Po informacijah uporabnikov naj bi baterije, ob zmerni uporabi in izklapljanju miške ob neuporabi, zdržale nekaj mesecev. Seveda priporočam nakup dveh AA akumulatorjev, da ju lahko ob izpraznitvi ponovno napolnimo.

Na splošno se miška obnese odlično. Manjši minus si zasluži, ker nima možnosti nastavitve brezstopenjskega koleščka, tako kot model V550, pa tudi njena cena ji ne govori ravno v prid, saj znaša slabih 50 €. Toda svobodno premikanje brez zapletajočega kabla, velik domet (cca. 10 m), lep dizajn in oblika ter povezovanje s standardnim BT vsekakor odtehtata nekoliko višjo ceno. Ko mi odpove moja NX 50, bom definitivno kupil nekaj takega ;).

2 komentarjev:

Unknown pravi ...

zdravo!

tut jst uporabljam tako miško, vendar mi dela nekaj težav! na vsake cca. 25 minut mi miška zašteka! in potem se mora ponovno povezat, tko da čakaš ene 45s!

ok sej mam touchpad sam če nisi navajen z njim upravljat te lahko pri nekaterih malo bolj zahtevni programih zafrkava! tko da mogoče veš kaj naj naredim??

lp

Matej pravi ...

Ne vem, kar sem jo jaz uporabljal ni bilo težav. Mogoče je s tvojo kaj narobe. Daj jo v garancijo, če jo seveda še imaš.