19 oktober 2019

20. rally Poreč 2019

Jubilejni, 20. rally Poreč 2019, ki pa to ni bil. Vse skupaj se je končalo že pri listi prijav, ki sicer ni bila tako slaba, ni bila pa neki kakovostna. Drugo poglavje so vedno ene in iste preizkušnje, ki jih samo malo obračajo. In to za več različnih relijev. Drugo dejstvo pa je, da če ne bi bilo slovenskih tekmovalcev (reli šteje tudi za SLO DP) in po večini slovenskih gledalcev, relija sploh ne bi bilo oz. se ga ne bi splačalo delati, kljub poskusu glamurja in atrakcije na ceremonialnem startu, kot da gre za WRC dogodek (ki ga že več let vztrajno napovedujejo). Glede organizacije je tokrat vse teklo več ali manj po pričakovanjih in ni bilo nič takega, kar na hrvaškem ne bi bili že videli v preteklih letih. Sam rally so letos povsem nepotrebno raztegnili na 2 dni za gledalce in kar 4 za posadke (vključno s popisi in shakedown-om). V nedeljo je bilo samo dobrih 14 tekmovalnih km...

Da pa ne bomo samo jamrali, se osredotočimo na bistvo. Videli smo lepo dirko v idealnem rahlo oblačnem toplem vremenu. Žal je slovenska posadka Turk - Kacin v Hyundaiu i20 R5 odstopila že na drugi sobotni HP (odpoved motorja) in konkurenca R5 dirkalnikov se je zmanjšala na 3. Skupna zmaga bi tako šla posadki De Cecco (oče in hči) v enakem Hyundaiu i20 R5, če ne bi bilo prebite gume na zadnji sobotni HP Flengi. Zato sta skupno zmagala madžarska posadka Antal Kovacs / Gergely Istovics v Ford Fiesta R5. Vsi rezultati.

Tudi slovenske posadke v nižjih divizijah so se dobro držale, državna prvaka divizije 1 sta tako že postala posadka Jerkič - Stopar v MG ZR 105. V diviziji 2 pa po odličnem boju pred posadko Štucin Maver v Cliu R3 Maxi zmagala Fakina v Peugeotu 208 R2.




















Se vidimo v Idriji !




0 komentarjev: