02 november 2019

13. rally Idrija 2019

Po več letih zelo dobrodošla sprememba v vodstvu organizacije relija Idrija, kar se je takoj poznalo tudi na svežini HP-jev. Letošnji reli Idrija je bil skoraj v celoti "nov", saj so bile razen HP Idrija vse preizkušnje nove. Nov je bil tudi SS Žiri, ki je potekal po industrijski coni v Žireh. Baje se za prihodnje obeta tudi vrnitev SS Idrija po centru mesta, kar je zagotovo vzpodbudna novica za nadaljevanje relija v mestu z najdaljšo rally tradicijo. Reli je sicer potekal v soboto in nedeljo 26. in 27.10, podobno že zadnjih nekaj let. Videli smo tudi kar nekaj reli povratnikov, tudi v zmogljivih R5 dirkalnikih. 

Skupna zmaga je brez težav šla v roke slovenskima državnima prvakoma, posadki Turk - Kacin v Hyundaiu i20 R5. Bolj napete borbe so potekale v diviziji 1 in 2. Celotni rezultati.

V toplem in sončnem vremenu (kar je za ta čas prava redkost), smo z lepim številom gledalcev na novih preizkušnjah spremljali zelo zanimivo dirko, veliko akcije, drsenja in tudi nekaj manjših ali večjih napak, ki so se vse k sreči končale zgolj s polomljenim materialom. Veliko od tega tudi v spodnjem video posnetku.

Sezona je s tem več ali manj končana, če ne prej se gledamo spet naslednje leto v domačih krajih, na reliju Vipavska dolina 2020 !























0 komentarjev: